Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretražili mu kuću

Foglecu zakazala puška pa ga je policajac uspio svladati

ranjeni policajci (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
28.10.2011.
u 21:30

I osumnjičeni Stjepan Foglec bio je nazočan pretrazi svog doma, u kojem nije pronađeno nikakvo oružje

Stjepan Foglec (50) danas je prijepodne iz policijske pritvorske jedinice ponovno doveden u selo Baničevac pokraj Vrbovca radi pretrage svog doma. Uhićen je u četvrtak oko 17 sati jer se sumnjiči za pokušaj teškog ubojstva dvojice policajaca i policijskog vježbenika u svom dvorištu. Oni su ondje, naime, stigli na intervenciju jer je Foglec prije divljao i prijetio u kafiću "Petica" u Vrbovcu.

Odluka o pritvaranju

Pijani Foglec u njih je ispalio rafal iz automatske puške ozlijedivši policajca Ivana Š. (32) i vježbenika Hrvoja M. (21). Puška mu je iz nekog razloga, srećom, zakazala pa je Fogleca uspio svladati policajac Ivica B. (40). Ozlijeđeni policajci liječe se u KB Dubravi i nisu u životnoj opasnosti.

Koliko je poznato, tijekom današnje pretrage kod Fogleca nije pronađeno nikakvo oružje. Vraćen je na daljnje kriminalističko istraživanje nakon kojeg će biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Sutra će se pak odlučivati o njegovu jednomjesečnom boravku u istražnom zatvoru. Foglec je, prema riječima svojih sumještana, sve samo ne ugodan i poželjan susjed. Ima naviku, kažu, dublje zaviriti u čašicu, prilično je agresivan i sklon konfliktima.

Po svojim ispadima jako je dobro poznat i policijsko-pravosudnom aparatu. Već mu je suđeno zbog pokušaja teškog ubojstva, a u listopadu 2007. nasrnuo je i na predsjednicu Općinskog suda u Vrbovcu Zinku Bulku (53). Nju je prilikom utvrđivanja međe u šumi Mokrica udario u glavu i lakše ozlijedio. Nakon svađe u listopadu 2000. bacio je dvije bombe u vrbovečki kafić "Oaza" pokušavši ubiti vlasnika. Zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo Josip Dujmić (43) kod sela Dijaneš bio je kazneno prijavljen 2003. Bez obzira na nabrojene Foglecove prijestupe, čini se da je incident u kafiću "Petica", nakon kojeg je zapucao po policiji, vrhunac njegova bahaćenja i maltretiranja nedužnih oko sebe. Samo zato što je htjela naplatiti račun od tridesetak kuna, osumnjičeni je zaprijetio konobarici Danijeli S. (23) da će je ubiti! Počeo joj se unositi u lice i nesuvislo govoriti da je ona njemu dužna, a neukusno joj je predbacivao da joj je kupio donje rublje za 300 kuna. Da ga smiri, umiješao se sin vlasnika lokala i dao mu novac samo da ode i ostavi ih na miru. Foglec je na to doslovno podivljao.

Šakom u glavu prolaznici

Izašao je na ulicu, urlao da će sve poubijati, usput udario u glavu slučajnu prolaznicu, sjeo u auto i krenuo kući. Konobarica je u strahu ubrzo pozvala policiju pa je ovaj kasnije pronađen na adresi stanovanja. Kao u nekom suludom filmu, policajce je ondje prvo napala majka osumnjičenog.

– Kaj mi sina maltretirate! Sram vas bilo – navodno im je ljutito sasula u lice. Njezin je sin isprva odmah pristao poći s njima na razgovor u postaju pa se zbog toga otišao u kuću presvući, ali... U dvorištu se pojavio naoružan automatom te zapucao. Pravo je čudo da su policajci prošli bez puno težih ozljeda jer su im meci ozlijedili noge ne oštetivši im krvne žile i kosti pa zbog toga u bolnici ne bi trebali provesti previše vremena na liječenju.

Komentara 65

VO
VolimZagreb
09:19 29.10.2011.

Pa ovaj još samo nije bio u Al\' Quaidi!

PO
podravacc
21:42 28.10.2011.

pa normalno da nisu ništa našli,idu u premetačinu nakon skoro 24 sata,dotle mamica sve pospremila

LI
libero
07:28 29.10.2011.

dajte ga na neki krov umjesto gromobrana....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije