Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječno kino

Foginovo kupalište postalo pozornica, djeca oduševljena

foginovo3
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/4
23.07.2013.
u 12:15

Nakon Najboljih prijatelja najmlađi će moći uživati u još dvije predstave, slijede Zvonar crkve Notre Dame, a potom i Čarobnjak iz Oza

Kako mogu od balona sve to napraviti? Super je – komentirali su najmlađi Karlovčani, ali i odrasli na Foginovom kupalištu, koje je po prvi puta postalo kazališna pozornica. U sklopu Riječnog kina za djecu izvedena je predstava Gradskog kazališta Zorin dom Najbolji prijatelji, koju potpisuju izvrsni Peđa Gvozdić i Giulio Settimo.

Lutkarska predstava u kojoj glavnu ulogu zapravo imaju baloni, prenosi univerzalnu poruku, da prijateljstvo ne priznaje razlike u jeziku, boji i svemu ostalome. Dosad je oduševila brojnu publiku u zemlji i inozemstvi, a sada je prikazana i u jedinstvenom okruženju uz rijeku Koranu.

Kinoklub Karlovac i Turbing d.o.o. pobrinuli se se, da osim sjajnih filmova, na najveću kinopozornicu pod zvjezdanim nebom dovedu i predstave. U subotu u 20 sati gostuje Umjetnička akademija iz Osijeka sa Zvonarom crkve Notre Dame. Vikend poslije na repertoaru je i Čarobnjak iz Oza.

 – Bilo je predivno vidjeti kupalište kao kazalište. To je dobar test i za veće produkcije. Foginovo može funkcionirati kao pozornica i ove predstave koje će se izvesti ne bi trebale biti posljednje – reka je idejna začetnica Riječnog kina Marija Ratković Vidaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije