Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sdp protiv fuchsa
Povratak na članak

Flego: Tražimo moratorij na sve Fuchsove odluke

Zamjeraju mu mjere ušteda prema kojima se ukidaju škole, zabranjuje zapošljavanje stručnih suradnika, smanjuje broj ložača u školama s kotlovnicama...

Komentari 2

Avatar florenz
florenz
06:34 15.07.2010.

Umjesto da se \"štednja\" provodi na nizu agencija koje su formirane da preuzmu dio poslova Ministarstva prosvjete i športa - a to nisu ostvarile, uništava se postignuti kvalitet školovanja. Umjesto da se uz obrazovanje unapređuje odgojno djelovanje škola (smanje tenzije, agresivnost, promoviraju moralne vrijednosti, pomaže odgojno djelovanje roditeljima) omogućuje individualni pristup ( na temelju sposobnosti i mogućnostima učenika) u postojećim odjelima, mijenja se pedagoški standard, zanemaruju pedagoške, psihološke i socijalne službe neophodne školama, izmišljaju se nastavni predmeti u kojima nema stručnih učitelja niti se oni školuju. Ove nebuloze upropaštavaju mogućnosti današnje djece u konkurenciji s učenicima u EU - s kojima se trebamo sučeliti i to za ljubav kratkoročnih spašavanja proračuna. Katastrofa. Mrežu škola treba racionalizirati ali učenike ne trpati u nove sredine, jer su svojim \"malim\" sredinama jedino je moguće pretiti njihov razvoj i \"držati ih na oku\".

VL
GR
Gradinar
08:58 17.07.2010.

Flego traži moratorij na ministrove odluke!!!!? Pa taj je čovjek najveća fosilčina hrvatske političke i visokoškolske scene u povijesti. Godinama će se liječiti pizdarije koje je u svome mandatu uradio na sveučilištima, bezbojan aparatčik, doktor marksizma i znanstvena nula po svim relevantnim kriterijima. Da nije političar, iako i njegova pozicija u SDP-u govori kako i koliko im je stalo do obrazovanja, nitko živ ni na njegovom fakultetu ne bi čuo za njega. Nevjerojatan je cinizam da takav tip smije progovoriti o MZOŠ-u.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.