Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđena optužnica

Flegi će se suditi zbog dodataka na plaće dok je bio na čelu Buzeta

Valter Flego
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
29.04.2014.
u 23:30

USKOK tvrdi da je Flego prilagodio Pravilnik i tako oštetio gradski proračun za pola milijuna kuna

Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci, pod predsjedanjem sutkinje Srebrenke Šantić, potvrdilo je USKOK-ovu optužnicu protiv IDS-ova istarskog župana Valtera Flege.

Slijedi odluka raspravnog vijeća o datumu suđenja. Flegu se tereti za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti. U optužnici piše da je, u vrijeme dok je bio gradonačelnik Buzeta, nezakonito isplatio dodatke na plaću sebi i suradnicima protivno Zakonu o plaćama u lokalnoj samoupravi, čime je oštetio gradski proračun za više od 500 tisuća kuna. Naime, donošenjem Pravilnika o radu buzetske gradske uprave omogućeno mu je povećanje osnovne plaće za pet posto na ime stjecanja znanstvenog stupnja magistra znanosti i dodatnih 15 posto za troškove sudjelovanja u protokolarnim događajima.

– Kao gradonačelnik Buzeta radio sam sve po zakonu i prema tumačenju nadležnog ministarstva, što je potvrdila i Državna revizija – komentirao je Flego vijest o potvrđenoj optužnici te dodao kako vjeruje u hrvatsko sudstvo. 

>> Sud danas odlučuje o optužnici protiv Flege

Komentara 8

VE
verakruz
08:02 30.04.2014.

Ma ne mogu da vjerujem :) Zar i u "prepoštenoj" i "toleratnoj" Istri? Je li ovo onaj klipan koji nije dao Stožeru da prikuplja potpise? Ma gdje bi on, on je krao samo po zakonu...

ML
MLHorvat
07:39 30.04.2014.

Kada će doći po Al Cponea Jakovčića

NJ
njoj
08:21 30.04.2014.

hahahahaahah ode još jedan kukurikavac! Toliko o poštenju ove Vlade i njihovih pulena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije