Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarenje otpadom
Povratak na članak

'Finska ne može reciklirati više od 35 posto smeća, a Hrvatska se obvezala na 50%!?'

Ciljeve iz propisa EU preuzeli smo nekritički, kao da smo najbogatija zemlja u Uniji. Ako smo u svemu na repu među državama EU, zašto baš u postupanju s otpadom moramo biti prvi?, čudi se nezavisni stručnjak za okoliš Simončić

Komentari 6

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
14:11 25.01.2019.

zato kaj mi imamo bandića!sve bu pojel!

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:50 25.01.2019.

ajmo sad konačno za nešto velikog optužiti s pravom i most! njihov je ministar napravio plan kojeg je vlada prihvatila, i eto nas sad u problemima. sanitarni uvjeti u austriji za mljekare su triput 'nježniji' od naših, pa tako naše seoske mljekarice (ako ih još uopće i ima) moraju imati odvojenu prostoriju gdje rade s mlijekom od prostorije gdje spravljaju sir! i sve u inoxu! a austrijanac radi ko mi ranih 70-ih! i nije mu problem kup gnoja nasred sela, kod nas radi toga idu prijave zbog 'smrada'. isto sa otpadom. nego, opet se tehnix provlači i još uvijek živući đuro... pa njegova tehnologija nije sukladna eu trendu i smjernicama gospodarenja otpadom. smjernice govore da se količina otpada mora smanjiti. a đurov tehnix ostavlja ljudima da i dalje u otpad guraju sve, i da ne vode brigu. kad ti moraš posebno plastiku tovariti, posebno papir, posebno koru od banane, e onda kad kupuješ razmišljaš dal baš tolko i dal zbilja sve trebaš u vrećicama. ajmo se mi vratiti u jugu, vele neki daje tamo bilo najbolje. ali. čemu se onda bježalo?! nije bilo novca, tj. kredita? e pa sad opet ima! :)

VL
BF
bf2
20:23 25.01.2019.

pa kad nas vode diletanti i politički aparatčiki...potpisuju da niti ne znaju što,netko ih malo potapše po ramenu i oni misle da su napravili dobru stvar...

VL
Avatar Asterix
Asterix
18:59 25.01.2019.

Umjesto da nagrade građane za odvojanje otpada, općine poslale uvećane račune za odvoz komunalnog otpada.

VL
ZC
zorro.cz
15:39 25.01.2019.

je, pa mi smo genitalci, počevši od vrha države...

VL
Avatar Duran Duran
Duran Duran
15:37 25.01.2019.

Ovim putem se želim zahvaliti gradskoj upravi što je dovoženjem mulja iz pročiščaća otpadnih voda u Resniku obogatila opus smrada na smetlištu Prudinec u Jakuševcu aromom kanalizacije. Pozz iz okolice "radosnih i sretnih " !!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.