Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavlja se istraga

Finska izvukla golemo sidro s morskog dna: Našli su ga u blizini oštećenja na plinovodu

Finnish Border Guard's photo of an anchor shown during the joint press conference of the investigation of the possible attack on the Balticconnector gas line
Foto: LEHTIKUVA/REUTERS
1/3
24.10.2023.
u 17:56

Finski Nacionalni istražni ured (NBI) objavio je da su utvrdili da brodu NewNew Polar Bear nedostaje jedno prednje sidro

Finska policija objavila je u utorak da je izvukla golemo sidro s morskog dna u blizini oštećenja na baltičkom plinovodu koje se dogodilo ovaj mjesec i da istražuje pripada li ono kineskom kontejnerskom brodu. Policija je ranije rekla da je šteta na Baltičkom konektoru i dvama podzemnim telekomunikacijskim kablovima uzrokovana vanjskom mehaničkom silom i da istražuje je li riječ o namjernoj sabotaži ili nesretnom slučaju. 

Finski Nacionalni istražni ured (NBI) u petak je objavio da su se u istrazi fokusirali na kineski kontejnerski brod NewNew Polar Bear koji je plovio iznad plinovoda i kablova u vrijeme kada se dogodilo oštećenje. 

NBI je u utorak objavio da su utvrdili da brodu NewNew Polar Bear nedostaje jedno prednje sidro i da su neuspješno pokušali kontaktirati brod ne bi li potvrdili da je to sidro koje su izvukli iz Finskog zaljeva.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Snimke izraelskih zračnih napada na Hamasove pozicije u Gazi

Ključne riječi

Komentara 4

SE
Serengeti
14:43 25.10.2023.

Neki dan na portalu je bio objavljen članak da ruska vojska trenira dupine, pa su možda ruski dupini sa laserom na glavi presjekli lanac od sidra na brodu. 🤣😂 Po narativu koji kruži u društvu Rusi moraju biti krivi za sve.

DU
Deleted user
18:37 24.10.2023.

ne treba jos iskljuciti ruse kao krivce jer oni su mogli onim svojim novim laserom iz vladivostoka presjeci lanac od sidra na kineskom brodu bez da to ovi i znaju.

ČV
čača vrati se
21:40 24.10.2023.

neka ne pokazuju nitkom iz HDZ inače ostaju bez sidra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije