Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKID FINLANDIZACIJE

Finci i Rusi vodili su rat iz kojeg uči i Zelenski: Evo zašto Staljin nije pokorio državu koja sad ulazi u NATO

23.05.2022.
u 18:00

Rođena je legenda o neustrašivim Fincima i Zimskom ratu u kojem David nije pobijedio Golijata, ali je ostvario svoje ciljeve. Sovjeti su imali 300 tisuća ranjenih i poginulih, a Finci 65 tisuća. No, samo godinu dana kasnije Finska, koja je osjećala manju prijetnju od njemačkog nego od ruskog imperijalizma, ujedinila se s Hitlerom i na sjevernom bojištu napala Sovjetski Savez. Glavni cilj Hitlera bio je, u osnovi, genocid nad Židovima i Slavenima u SSSR-u te osvajanje teritorija. Fince su pak zanimala samo teritorijalna pitanja, odnosno vraćanje onih pokrajina koje su im Sovjeti oteli u nepravednoj invaziji.

Komentara 13

Avatar Cantor
Cantor
18:57 23.05.2022.

Koliko ja vidim niti Hrvatska niti njeni političari ništa nisu naučili iz poviesti...

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:33 23.05.2022.

Ako je suditi po sazetku (ne pada mi na pamet placati dodatno) diletantski tekst sto posto.

PR
prokurator
23:05 23.05.2022.

kao što uvodni odlomak kaže - možeš birati na koju te od ruskih invazija i agresija najviše podsjeća sadašnji rat. država koja je od 1900 vojno napala SVE države s kojima graniči, a neke više puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?