Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza

Financiranje kampanja u 2011. najtransparentnije do sada

'04.12.2011., Avenija Dubrovnik 17, Zagreb - Zoran Milanovic stigao u izborni stozer Kukuriku koalicije u  Muzeju suvremene umjetnosti proslaviti pobjedu na parlamentarnim izborima.   Photo: Goran Sta
'Goran Stanzl/PIXSELL'
11.01.2012.
u 14:04

Najveće razlike u troškovima oglašavanja po Gongu i TIH-u dogodilo se kod dvije najveće stranke, ali i kod kandidata Milana Bandića

GONG je na konferenciji za novinare iznio podatke konačnih financijskih izvještaja stranaka i kandidata, a koje je prikupio u suradnji s Transparency Internationalom. Kazali su da su stranke ostvarile napredak u transparentnosti financiranja, no da određeni cjenici i popusti oglasnog prostora i dalje ostavljaju mogućnosti "sivoj zoni".

Najveće razlike u troškovima oglašavanja po GONG-u i TIH-u dogodile se kod dvije najveće stranke, ali i kod kandidata Milana Bandića. Kod njih je u izvještajima navedeno da je potrošeno manje od procjene vrijednosti oglasnog prostora dok kod ostalih stranaka nisu utvrđene bitne razlike u novcu potrošenom na oglašavanje.

Kao moguće razloge razlike u troškovima oglašavanja naveli su da su stranke možda ostvarile popust zbog količine oglasa ili kako postoji mogućnost da nisu poznati posebni uvjeti i cjenici na temelju kojih je kupovan oglasni prostor. Naveli su i mogućnost da je razliku između tržišne vrijednosti oglasnog prostora i prikazanog iznosa platio netko drugi.

Detaljniji prikaz troškova pojedinih stranaka i kandidata možete pogledati ovdje

Komentara 7

OB
-obrisani-
15:57 11.01.2012.

Tvrtka od Cacica je dobila 40 miliona kuna od Croatia osiguranja par dana prije izbora 20110 koliko se sjecam, a cuj ima se, moze se , sve ce to narod vratiti.. On je sam mogao transparentno poklopiti cijele izbore uu HR cak i koju kunu GONGU glasnogovorniku komunisticke mreze !!

JM
Juraj_MALI
16:38 11.01.2012.

Da u koris toj transparentnosti govori i popljačkan ZG holding.

MA
maja238
15:43 11.01.2012.

kukuriku koalicija je imala vrhunsku kampanju, a tako se malo pise o njezinom iznosu, od kud ima sredstva i jos se umanjuju iznosi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije