Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenute ovrhe
Povratak na članak

Fina naplatila 200 milijuna kuna duga: Evo koliko su građana blokirali u četiri dana

Svaki dan pristižu i novi ovršni prijedlozi iz ureda javnih bilježnika te će broj blokiranih zasigurno sljedećih dana i tjedana rapidno rasti

Komentari 13

DU
Deleted user
10:56 23.10.2020.

U četiri dana kako su pokrenute ovrhe, FINA naplatila 250 mil. kuna? Išla sam pogledati svoje stanje na računu da i meni nisu skinuli jer meni to sa ovrhama ništa nije jasno. Vjerovnici po zakonu ne moraju obavijestiti dužnika što nije normalno, a kako onda to ide dalje ako je greška ili je nešto preskočeno ili zaboravljeno? Ima i starih ljudi i bolesnih i kako se oni snalaze u svemu tome ako meni nije jasno. Zar se ne dobije ovršni prijedlog pa si čovjek ima neko vrijeme da može pronaći potvrdu o plaćanju i žaliti se? Mislim, u ponedjeljak krenule ovrhe, a danas je petak i već je odmah do danas toliko naplaćeno?

VL
SA
SamoIstina
11:11 23.10.2020.

FINA, a onda i država trljaju ruke, harač rajo, harač daj! Svaka transakcija naplaćuje se, bilo blokada, bilo deblokada, bilo uplata, bilo isplata. Ne govore o tome, a svaka blokada najmanje 10EUR uvećano za PDV, tako i deblokada, bolje kazano, svaka njihova radnja. Pomnožite desetke i stotine tisuća radnji puta ova cijena, plati harač rajo, plati ..

VL
Avatar SileZla
SileZla
14:05 23.10.2020.

Pojedinci su doživili odgodu ovrha kao priliku, dali su si oduška i kupili nove mobitele jer su mislili da će se odgoda produživat. Nikakve odgode generalno za sve nije trebalo biti, vlada je pogriješila.

VL
DU
Deleted user
13:53 23.10.2020.

Ovršni zakon je bio uvjet za primanje RH u EU - da se ne zaboravi... Mi smo sada u klubu bogatih država gdje je krupni kapital nit od koje satkana ta drž. zajednica - u krugovima krupnog kapitala se "grdo" gleda na dug i dužnike i jasno da se traži komplet mjera da se dug ipak naplati, u konačnici. To je pak u srazu s našim debt friendly mentalitetom (sklon ulasku u dugove) naviklim na pompozne izjave po kafićima: za plave uplatnice ide koš za smeće, rata kredita mi je dvije šteke cigareta itd. itd. E pa epoha je prošla i dug je najgori drug bio i onda, a sada je gospodin, član EU. I sve države EU imaju takav zakon i svugdje se pritiska dužnike da ipak plate, tako da to adresiranje krivice za prisilnu naplatu dugova na konkretnu pol. garnituru u RH je prozirno - bili na vlasti crveni ili plavi, dugovi se slijedom prvospomenutog moraju ipak platiti. Pokriti se koliko je jorgan dug, kako vele u susjednoj BiH - pa neće biti problema kasnije s dugovima...

VL
FG
Fghfftujj
13:36 23.10.2020.

Nema straha HDZ je tu da spasi nas Hrvate. A nemojmo slučajno zaboraviti svetu majku crkvu koja je uvijek uz narod. Sljedeći potez vlade bi svakako trebao ići u smjeru dizanja standarda branitelja i svećenstva.

VL
AN
anthropos
11:02 23.10.2020.

Još i to po sirotinji bolesnoj

VL
KR
krnjeli47
13:12 23.10.2020.

Harač rajo hoče da naplati Plenki a što je do žalbe postupak zamršen to državi odgovara .

VL
TS
tsupm
13:46 23.10.2020.

Pa nije sebi naplatila. Oni koji su prodali svoju uslugu ili proizvod su konačno naplaćeni.

VL
DU
Deleted user
10:51 23.10.2020.

Svatko neka plati svoje dugove i nitko neče biti blokiran, sasvim jednostavno rješenje.

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
10:59 23.10.2020.

Od čega je naplatila ??

VL
NE
Nemanadimak
10:57 23.10.2020.

Ovo je i bilo za ocekivati. Cim zafali novaca udri po srotinji. Ovrhe su dobar nacin prihoda i manipulacije sirotinje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.