Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrazovanje

Filozofski na prijamnima zaradio milijun, a Pravo oko 400.000 kuna

filozofski fakultet
Petar Glebov/Pixsell
17.06.2011.
u 21:30

Hrvatski studiji i Medicinski fakultet također su tražili provjeru znanja, ali su ispiti u njih bili besplatni

Svi koji na jesen žele sjesti u klupe Filozofskog, Pravnog fakulteta i Hrvatskih studija morali su zadnjih nekoliko dana položiti i prijamne ispite unatoč državnoj maturi. Prijamni je opet uveo i Medicinski fakultet na kojem nisu bili zadovoljni znanjem studenata koje su dobili samo na temelju državne mature. Medicina i Hrvatski studiji ove su godine prihvatili ponudu Centra za vanjsko vrednovanje da im oni organiziraju prijamne ispite. Pisanje je za sve kandidate bilo besplatno. S druge strane, Pravo i Filozofski sami su "kontrolirali" prijamni. Pravo je tako "pospremilo" u blagajnu oko 400.000 kuna, a Filozofski nešto manje od milijun kuna.

– Centar nam je nudio organizaciju ispita, ali smatrali smo da za to nema potrebe jer smo ispite sami proveli i lani i nije bilo problema. Mogu reći da je čak 90 posto kandidata prošlo prag – objašnjava dekan Filozofskog Damir Boras.

Dekan Prava Žarko Potočnjak kaže kako, pokaže li se da su kandidati koji su upisali fakultet uz položenu državnu maturu kvalitetni kao i oni iz prijašnjih generacija, postoji mogućnost da se od prijamnog ispita odustane.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
22:11 17.06.2011.

nemoš bandi lopovskoj stat na kraj samo daj novce

Avatar broz
broz
23:42 17.06.2011.

Lova, ipak lova,a znanje?Tko ima love bit će i svjedodžbe.

BU
Bune
08:31 18.06.2011.

Zašto je tu državna matura? Ta đubrad treba u Remetinac jer su to lopovi kojima treba samo lova,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije