Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Filozofski fakultet u Zagrebu u problemima: Od danas nema dekana

Od danas tako Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nema dekana, priopćio je u ime zabrinutih članovi Fakultetskoga vijeća, nastavnika i studenata profesor na FFZG-u Neven Jovanović.
29. siječnja 2021. u 18:47 2 komentara 620 prikaza
Filozofski fakultet u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Vijeće Filozofskoga fakulteta (FFZG) u Zagrebu na izvanrednoj sjednici u petak nije prihvatilo financijsko izvješće o.d. dužnosti dekana prorektora Miljenka Šimprage što pak znači da u skladu sa Statutom, FFZG više nema dekana.

Bill Gates OZBILJNO UPOZORENJE Bill Gates već počeo pričati o novoj pandemiji: Bit će puno gora nego ova

Od 84 prisutna člana Fakultetskoga vijeća, za izvješće glasala su 32 člana, protiv ih je bilo 35, a suzdržanih 17,  priopćio je profesor Neven Jovanović.

Kako je izvješće o prijedlogu proračuna Fakulteta i njegovu izvršenju dio godišnjeg izvješća o radu i poslovanju Fakulteta, prema članku 26. Statuta FFZG, ako dekanu nije prihvaćen godišnji izvještaj o radu i poslovanju Fakulteta, mandat mu prestaje.

Od danas tako Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nema dekana, priopćio je u ime zabrinutih članovi Fakultetskoga vijeća, nastavnika i studenata profesor na FFZG-u Neven Jovanović.

Profesori Neven Jovanović i Renata Geld održali su u petak konferenciju za novinare ispred zgrade FFZG-a na kojoj su upozorili na teško stanje na tom fakultetu i krizu upravljanja. Naime, dekanskim programima Geld i Jovanovića, koje je poduprlo Fakultetsko vijeće FFZG-velikim brojem glasova, Senat zagrebačkoga Sveučilišta u srijedu, 27. siječnja, nije dao suglasnost i time se složio s prethodnom odlukom i prijedlogom rektora Damira Borasa.

Zagreb: 39. sjednica Vlade RH DA ODBACI ŽENU I DICU Poruka Hercegovca Plenkoviću oduševila je sve: Ajde vidi mi to na idućoj sjednici

Kako je na spomenutoj konferenciji za novinare, koja je počela u 12 sati, izvijestio Jovanović, u isto vrijeme počela je i izvanredna sjednica Fakultetskoga vijeća koja je prethodno bila zakazana za petak u 10 sati.

U telefonskoj izjavi Hini Jovanović je istaknuo kako je, zbog činjenice da je Fakultetsko vijeće FFZG-a odbilo financijsko izvješće o.d. dekana Miljenka Šimprage, sada nastala pravno upitna situacija. Kako je istaknuo, rješenje te pravno upitne situacije je u rukama rektora Damira Borasa.

Hina je za komentar zamolila i o.d. dekana Miljenka Šimpragu, ali se do sada nije očitovao.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Pelješki most snimljen iz zraka
VIDE I PLUSEVE I MINUSE
Kako u Neumu doživljavaju spajanje Pelješkog mosta: 'Otići će sav narod okolo!'
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane
  • crna.guja10:

    Jel taj profesor baš Jovanović!!?? To kako se ti Jovanovići danas prekrštavanju, neki čak i u šprajcove, ne možeš biti siguran tko je tko.....

  • Kokoiduhovi:

    Od kada je g. Boras Rektor Sveučilišta, previše toga ide po zlu.