Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVANREDNA SJEDNICA

Filozofski fakultet u Zagrebu u problemima: Od danas nema dekana

Filozofski fakultet u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
29.01.2021.
u 18:47

Od danas tako Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nema dekana, priopćio je u ime zabrinutih članovi Fakultetskoga vijeća, nastavnika i studenata profesor na FFZG-u Neven Jovanović.

Vijeće Filozofskoga fakulteta (FFZG) u Zagrebu na izvanrednoj sjednici u petak nije prihvatilo financijsko izvješće o.d. dužnosti dekana prorektora Miljenka Šimprage što pak znači da u skladu sa Statutom, FFZG više nema dekana.

Od 84 prisutna člana Fakultetskoga vijeća, za izvješće glasala su 32 člana, protiv ih je bilo 35, a suzdržanih 17,  priopćio je profesor Neven Jovanović.

Kako je izvješće o prijedlogu proračuna Fakulteta i njegovu izvršenju dio godišnjeg izvješća o radu i poslovanju Fakulteta, prema članku 26. Statuta FFZG, ako dekanu nije prihvaćen godišnji izvještaj o radu i poslovanju Fakulteta, mandat mu prestaje.

Od danas tako Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nema dekana, priopćio je u ime zabrinutih članovi Fakultetskoga vijeća, nastavnika i studenata profesor na FFZG-u Neven Jovanović.

Profesori Neven Jovanović i Renata Geld održali su u petak konferenciju za novinare ispred zgrade FFZG-a na kojoj su upozorili na teško stanje na tom fakultetu i krizu upravljanja. Naime, dekanskim programima Geld i Jovanovića, koje je poduprlo Fakultetsko vijeće FFZG-velikim brojem glasova, Senat zagrebačkoga Sveučilišta u srijedu, 27. siječnja, nije dao suglasnost i time se složio s prethodnom odlukom i prijedlogom rektora Damira Borasa.

Kako je na spomenutoj konferenciji za novinare, koja je počela u 12 sati, izvijestio Jovanović, u isto vrijeme počela je i izvanredna sjednica Fakultetskoga vijeća koja je prethodno bila zakazana za petak u 10 sati.

U telefonskoj izjavi Hini Jovanović je istaknuo kako je, zbog činjenice da je Fakultetsko vijeće FFZG-a odbilo financijsko izvješće o.d. dekana Miljenka Šimprage, sada nastala pravno upitna situacija. Kako je istaknuo, rješenje te pravno upitne situacije je u rukama rektora Damira Borasa.

Hina je za komentar zamolila i o.d. dekana Miljenka Šimpragu, ali se do sada nije očitovao.

Komentara 2

CG
crna.guja10
19:59 29.01.2021.

Jel taj profesor baš Jovanović!!?? To kako se ti Jovanovići danas prekrštavanju, neki čak i u šprajcove, ne možeš biti siguran tko je tko.....

KO
Kokoiduhovi
09:29 30.01.2021.

Od kada je g. Boras Rektor Sveučilišta, previše toga ide po zlu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije