Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV-ODZIV

Filote: Fülea je pozvalo jedno od najcjenjenijih sveučilišta

Fuele.jpg
European Commission
Autori: Jadranka Jureško-Kero, Stojan de Prato / Bruxelles
01.12.2010.
u 16:44

EU bi morao biti vrlo jasan u tome da su oni koji podržavaju jedinstvo zemlje u borbi protiv korupcije ti koji trebaju dobiti našu potporu, rekao je Swoboda

”Svatko mora sam donositi svoje odluke!” uzvratio je izvjestitelj Europskoga parlamenta o Hrvatskoj Hannes Swoboda, upitan za mišljenje o predavanju koje je europski povjerenik za proširenje Štefan Füle održao u utorak na newyorškome sveučilištu Columbia, a kojemu je moderator bio bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, znanstveni suradnik Harrimanova zavoda na Columbiji. Füle je predavao o temi “EU: snaga za mir, postojanost i boljitak u široj Europi”.

- Dok god nema jasnih činjenica, nitko ne bi trebao Sanadera optuživati ni za kakva nedjela -  istaknuo je Swoboda. No, dometnuo je da bi “EU morao biti vrlo jasan da su oni koji podržavaju preobrazbeni postupak, koji podržavaju borbu protiv korupcije te jedinstvo zemlje na tim temeljnim pitanjima ti koji trebaju dobiti našu podršku”. 

- Gospodin Füle rado se odazvao mojem pozivu, što su studenti i Harrimanov zavod odlično prihvatili jer su iz prve ruke mogli mnogo doznati o postupcima pristupa europskoj obitelji - rekao je Sanader u New Yorku za Večernji list.

Na Večernjakov upit je li Füle svjestan sumnja u Sanaderovu korumpiranost i kako to da je usprkos takvim navodima prihvatio njegov poziv, Füleova glasnogovornica Angela Filote uzvratila je da je “povjerenik prihvatio poziv s jednog od najcjenjenijih sveučilišta u SAD-u da na korist studenata i sveučilišta održi predavanje”. Dodala je da je “opće pravilo da se Europska komisija ne osvrće na navode”.

- Komisija, međutim, pozorno motri sve razvoje u Hrvatskoj, posebice one vezane uz pravosuđe i temeljna prava – napomenula je Filote.

Komentara 8

CR
cromajstor
17:07 01.12.2010.

Vi stvarno niste normalni .Stojan de Prato ustvari udara sa ovim člankom ne na Sanadera koliko na svoju kolegicu koja je prva od svih novinara RH saznala za gostovanje Fule kod Sanadera.Prije Jutarnji sada Večernji svatko se bori protiv svakoga.A Novinarstvo?

UK
Ugo Kajvez
17:04 01.12.2010.

Netreba biti sporno njegov \"integritet\", .. pitanje je za koga radi i koja je skrivena agenda koju on zastupa ............ i na koncu dali oni na koje se odnosi njegov rad želi za njega uopće ćut ...........

LI
Libela
21:07 01.12.2010.

Epeha mora poslati prosvjednu notu. A i dežurni kerberi novog svjetskog poretka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije