Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje berlusconiju

Filmske zvijezde svjedoci u procesu Ruby

Berlusconi i Ruby
30.03.2011.
u 11:44

Među 190 svjedoka obrane i optužbe u procesu protiv Berlusconija bit će glumac George Clooney te nogometaš Cristiano Ronaldo

RIM – I filmske zvijezde, kao što je George Clooney, te nogometaš Cristiano Ronaldo, pozvani su na svjedočenje u procesu Ruby protiv talijanskog premijera Silvija Berlusconija, koji će po kratkom postupku započeti 6. travnja. Optužba i obrana prijavile su 190 svjedoka, a Giulia Turri, predsjednica sudskog vijeća koje će suditi Berlusconiju u Milanu, sada treba odrediti koji će svjedoci biti pozvani u sudnicu. Berlusconi je optužen za maloljetničku prostituciju i zlorabljenje položaja.

Marokanska djevojka Karima El Mahroug, zvana Ruby, bila je kao maloljetnica na zabavama u vilama Silvija Berlusconija i nju i obrana i tužiteljstvo navode kao svoju svjedokinju. Berlusconijevi odvjetnici prijavili su 78 imena svjedoka. Milansko tužiteljstvo prijavilo je 136 imena kao svjedoka optužbe, a među njima su i 32 punoljetne djevojke koje su sudjelovale u Berlusconijevim zabavama u vili u Arcoreu, te još 16 djevojaka koje su bile u vili u San Martinu. Premda je zbroj prijavljenih svjedoka ukupno 214, ipak je riječ o 190 osoba budući da su 24 osobe i na jednom i na drugom popisu svjedoka.

Među svjedocima optužbe je i bivši šef milanske policije Vincenzo Indolfi te drugi agenti i službenici koji su bili u policijskom uredu u Milanu u noći između 27. i 28. svibnja 2010. kada je Ruby bila uhićena zbog krađe i kada je Berlusconi telefonski intervenirao da je se pusti i preda članici regionalnog vijeća Lombardije Nicole Minetti. Uz Minetti, na popisu svjedoka optužbe su i menadžer TV-zvijezda Lele Mora (bio je menadžer hrvatske manekenke Nine Morić), glavni urednik dnevnika TV-postaje Berlusconijeve televizije Retequattro Emilio Fede, roditelji Karime El Mahroug, njezin dečko Luca Risso itd.

Među imenima koje je za svjedoke pozvala Berlusconijeva obrana su ministri Maria Stella Gelmini, Mara Carfagna, Franco Frattini i Giancarlo Galan, zatim parlamentarci Stranke sloboda Paolo Bonaiuti, Valentino Valentini i Maria Rosaria Rossi te američki glumac George Clooney i njegova djevojka Elisabetta Canalis, starlete Aida Yespica i Belen Rodriguez, nogometaš Cristiano Ronaldo, pjevač i kompozitor Mariano Apicella (koji je svirao na zabavama i koji je s Berlusconijem izdao četiri CD-a), novinar Carlo Rossella i TV-voditeljica Barbara D'Urso. Clooney je iz Londona poručio da je “Berlusconija vidio samo jednom, i to u vezi Darfura”. Clooney, naime, prikuplja pomoć za stanovnike Darfura i zbog te pomoći sastao se s Berlusconijem.

Mnoge televizijske postaje, i domaće i strane, zatražile su dozvolu za snimanje u sudnici, ali tužitelji Ilda Boccassini, Pietro Forno i Antonio Sangermano tome se protive jer drže da bi prisutnost kamera u sudnici utjecala na izjave svjedoka. Suci će odlučiti hoće li se proces izravno prenositi te hoće li se voditi ili ne iza zatvorenih vrata budući da je Ruby bila maloljetna u vrijeme kada je prisustvovala spornim zabavama, a ti su događaju u središtu procesa.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
denderi
19:52 30.03.2011.

silvek ništa ti ne brini samo deri mala je dobra ,a ovi koji te tuže su impotentni ili zavidni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije