Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novska

Film u jednom kadru za kraj školske godine

novska
Foto: Željko Gašparović/PIXSELL
1/6
03.06.2013.
u 21:01

Nekoliko godina za redom za kraj školske godine filmska ekipa OŠ Novska snima kratke filmove

Pravo je majstorstvo snimiti film u jednom kadru. Taj način snimanja je zahtijevan i za vještije filmske snimatelje no mala snimateljska ekipa, Miroslav Matić i Domagoj Pešut, pod redateljskim vođenjem Kristine Grdur, učiteljice i uz osmaše Osnovne škole Novske, pokazali su da su dorasli tom izazovu.

Nekoliko godina za redom za kraj školske godine ova filmska ekipa snima kratke filmove.

- Prošle godine snimljen je naš do tada najambiciozniji projekt film „Starinska učionica“. Njime smo ispunili i sve odgojne i obrazovne elemente jer su za vrijeme snimanja učenici praktično uvježbavali vrste kadrova, filmske planove i sve ostale elemente kazalište i filmsku umjetnost. Snimanje u jednom kadru, „lip dub“ načinu ima svoje pobornika u kraće metru, a ovu tehniku sve više koriste glazbene grupe za svoje spotove, rekla je Kristina, voditeljica projekta koji još nije dobio svoj naslov.

Novo djelo ima više različitih scena, a kamera prati događanja i radnju kroz cijelu školu, sve do grupne snimke svih učenike izvan škole, kao oproštaj od jednog razdoblja obrazovanja.

Filmić traje skoro četiri minute, snimljen je u trećem pokušaju, a gledljiv je odmah, jer nema montaže. Premijera će biti za kraj školske godine i uz podjelu svjedodžbi učenicima 5 osmih razreda Osnovne škole Novska.

>>Županijska smotra učeničkog stvaralaštva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije