Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar gospodarstva

Filipović o saslušanju pred Odborom oko INA-e: Veselim se sastanku, odgovorit ću na pitanja svih zastupnika

Davor Filipović obratio se medijima nakon sastanka s predstavnicima MOL-a
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
28.10.2022.
u 13:03

Mi što se tiče LNG terminala idemo u udvostručivanje kapaciteta. To će dodatno ojačati poziciju Hrvatske kao energetskog čvorišta ovog dijela Europe i trebamo imati više lokacija diljem države te ćemo razmotriti sve lokacije i Zadar i Ploče, kazao je ministar

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović boravi u Dugopolju gdje je novinarima odgovarao na pitanja o aktualnim temama, kao što su cijene plina, LNG terminal, kao i saslušanju pred Saborskim odborom oko INA-e. 

"Pala je cijena plina zadnjih nekoliko dana kao posljedica sastanka koji se dogodio prošli tjedan u Bruxellesu gdje su šefovi država razgovarali o tome kako postići jedan dogovor da se spriječe špekulanti koji u ovo vrijeme zarađuju preko leđa naših građana i preko leđa naših gospodarstvenika. Cijena plina je zato takva, zato što imamo povoljne vremenske uvjete i zato što su skladišta puna", kazao je ministar Filipović.

"To ne znači da će cijena plina ostati takva kada krene zima, prema tome, naći ćemo jedno europsko rješenje gdje vjerujem da ćemo to stabilizirati", kazao je ministar.

"Cijene električne energije smo mi zapravo zadržali na istim razinama da se ne osjeti udar visoke cijene plina na električnu energiju", kazao je. 

Video: Filipović o cijeni plina, LNG terminalu (snimila Slavica Vuković)

"87 posto građana u našoj domovini je u okviru tih dvije i pol tisuće kilovata, a oni koji pređu plaćat će samo razliku malo veću, prema tome ovo su trenuci kada treba štedjeti energiju. Mi smo u sedmom mjesecu uputili svima i apel da štedimo energiju i to je nešto što treba uzeti u obzir", dodao je. 

Na pitanje hoće li se pomoći građanima, tima, kojih je 13 posto, kazao je: "Mi činimo sve da pomognemo i tako će biti i u budućnosti".

Slučaj INA i Saborski odbor za gospodarstvo

"Što se tiče moga saslušanja, veselim se sastanku u ponedjeljak gdje ću odgovoriti na pitanja svih zastupnika", rekao je ministar na pitanje je li spreman na saslušanje. 

LNG terminal u Zadru

"Mi što se tiče LNG terminala idemo u udvostručivanje kapaciteta. To će dodatno ojačati poziciju Hrvatske kao energetskog čvorišta ovog dijela Europe i trebamo imati više lokacija diljem države te ćemo razmotriti sve lokacije i Zadar i Ploče. Napravit će se studije i stručne procjene i na temelju toga ćemo donositi odluke", rekao je Filipović. 

Komentara 7

KR
kronika20
14:55 28.10.2022.

Tko je ikada salušao najvećeg kriminalca račana i njegovu mafiju koji su prodali 25 % INA-e uništa. Koliko milijuna se tu ulilo u privatne džepove i partijsku blagajnu. Ni danas nitko to ne pita jer su institucije na čelu sa DORH-om u rukama zločinačke komunjarske partije sa zločincima raznim bajićima, cvitanima... jer su mediji u rukama te iste zločinačke jugosrpske strukture

NO
Nordik
13:17 28.10.2022.

Robni centri u SAD su zatvoreni. Kako se zove onaj koji ne govori istinu?

ST
stomiovotreba
13:25 28.10.2022.

"Što se tiče moga saslušanja, veselim se sastanku u ponedjeljak gdje ću odgovoriti na pitanja svih zastupnika", rekao je ministar na pitanje je li spreman na saslušanje. " Hmmm, ne mislim da govori istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije