Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar kao svjedok ispitan u USKOK-u

Filipović: Navodne moje poruke Goranu Husiću o nafti i plinu najobičnija su laž, mirno spavam

Zagreb: Članovi HDZ-a dolaze na sjednicu Predsjedništva stranke
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
06.06.2023.
u 17:47

Zanimljivo, iako tvrdi da je ministar s USKOK-ovim osumnjičenikom razmijenio stotinjak WhatsApp poruka, Nacional u tekstu citira samo jednu za koju tvrde da je Filipović poslao Husiću

Ministar gospodarstva Davor Filipović razgovarao je prije desetak dana s USKOK-ovim istražiteljima vezano uz megaaferu s preprodajom Ininog plina. Da su ga istražitelji zvali na razgovor novinarima je u utorak otkrio sam Filipović, reagirajući na navode tjednika Nacional da je, i prije i nakon što je postao ministar, intenzivno komunicirao s Goranom Husićem, direktorom OMS Upravljanja, tvrtke kojoj je Plinara istočne Slavonije u jeku energetske krize prodavala plin po cijeni nižoj od 20 eura da bi ga OMS zatim preprodavao izvan Hrvatske za više od 200 eura po megavatsatu.

Zanimljivo, iako tvrdi da je ministar s USKOK-ovim osumnjičenikom razmijenio stotinjak WhatsApp poruka, Nacional u tekstu citira samo jednu za koju tvrde da je Filipović poslao Husiću. Po Nacionalu, ta je poruka poslana 30. svibnja prošle godine, u 19,22 sati, a u njoj je stajalo: “Koliko mi je poznato, Janaf bez problema ima kapacitet za njih, samo da ne dovoze iransku naftu”. Nešto kasnije u tekstu se citiraju Husićeve poruke na temelju kojih se sugerira da je Husić Filipovića neformalno savjetovao i po pitanju uvoza i izvoza plina. Ministar, međutim, opovrgava da je Husiću ikad poslao citiranu poruku, tvrdi da je sve laž i da mirno spava.

– Ovo što piše da sam ja slao poruke koje su navedene, to je najobičnija laž – uzvratio je Filipović, koji tvrdi i kako se zapravo nikad nije dopisivao s Husićem. Isto govore i Filipovićevi suradnici koji tvrde da im je ministar pokazao citiranu poruku koju, međutim, nije poslao Filipović Husiću, nego Husić Filipoviću, i to ne u 19,22, nego u 21,12 sati.

VEZANI ČLANCI:

Filipović, kojemu ovo nije prvi put da se brani od tvrdnji o bliskim odnosima s akterima afere Ina, u utorak je demantirao i da je brisao poruke iz svog mobitela. Demantira i da mu je policija izuzela mobitel, iako je to jasno samo po sebi, s obzirom da je u USKOK pozvan kao svjedok, a ne kao osumnjičenik, a policija ne može samo tako izuzimati mobitele kad se sjeti.

– To su sulude konstrukcije. Bio sam član NO-a, pozvan sam dati iskaz u svojstvu svjedoka. Odazvao sam se kao što bi se odazvao svakoj hrvatskoj instituciji. Odgovorio sam na svako pitanje koje je meni tamo postavljeno i sve je apsolutno čisto – poručio je ministar.

A u njegovu obranu stao je u utorak i potpredsjednik Vlade Oleg Butković. – Nema razloga da mu ne vjerujem. On sam kaže da tu nije bilo nikakvog utjecaja, nikakve radnje nisu se nakon tih poruka događale, ni na što on nije utjecao, ništa nije naređivao – rekao je Butković, koji tumači kako političarima ljudi uvijek prilaze i sugeriraju nešto te kako je na njima da procijene radi li se o dobrim sugestijama i da ne nasjedaju na loše. 

>> VIDEO Plenković: Važno je da se do 30. rujna donese zakon o izbornim jedinicama

Komentara 3

VO
volimnju
22:49 06.06.2023.

kaj i ti?

Avatar maskmaker
maskmaker
09:14 07.06.2023.

Da istina. Stvarno nema razloga da mu ne vjeruješ. Inače u HDZ-u sve poštenjaci kao i svi u politici. Fascinantna je država u kojoj je stvoren savršen sustav koji je sam sebi dovoljan da funkcionira. Sam namješta poslove, vrti lovu a za sve su mu uvijek kriv HDZ. AI je odavno prisutan u Hrvatskoj. Njega treba poslati za svjedoka ili ga možda optužiti.

PH
Prosječni Hrvat
08:38 07.06.2023.

Nitko sam nije maznuo milijardu bilo čega u bilo kojoj korporaciji, to je valjda svima jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije