Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
organizirana akcija

Filipinska vojska ubila najtraženije teroriste povezane s Al-Qa'idom

filipini
Reuters
02.02.2012.
u 10:47

Članovi Abu Sayyafa već dva desetljeća teroriziraju stanovnike Filipina, a odgovorni su za brojne otmice, bombaške napade i ubojstva

Trojica vođa terorističkih organizacija Abu Sayyaf i Jemaah Islamiyah, koji su izravno povezani s Al-Qa'idom, ubijena su u najuspješnijoj protuterorističkoj na Filipinima, tvrdi filipinska vojska. Za ubojstvo ili hvatanje jednog od vođa, Malezijca Zulkiflia bin Hira, SAD je, javlja Guardian, raspisao nagradu od pet milijuna dolara.

Vojska je akciju provela u utorak rano ujutro po lokalnom vremenu u gradu Parang na otoku Jolo, poznatom uporištu organizacije Abu Sayyaf i njihovih saveznika iz indonezijske terorističke mreže Jemaah Islamiyah.

Članovi Abu Sayyafa već dva desetljeća teroriziraju stanovnike Filipina, a odgovorni su za brojne otmice, bombaške napade i ubojstva.

Komentara 9

CA
cazmatrans
11:46 02.02.2012.

evo zapocet cu raspravu. ovi muslimani i bogu su dosadili

Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:05 02.02.2012.

Bravo čazmatrans No, da bi imao potpun uvid u to od kuda sad Al Qaida na Filipinima, što je izmišljeni izraz opravdanja za sve buduće akcije, trebaš pročitati ovaj tekst: \"\"\"\"Philippines may allow greater U.S. military presence in reaction too China’s rise\"\" Nakon toga je jasno da SAD treb opravdati svoj dolazak, čime(?) naravno.......\"borbom\" protiv famozne Al Qaide, što je naravno beskonačna borba, i može početi bilo kada bilo gdje u svijetu, ovisno o trenutnim željama USA administracije...... Ljudi moji čitajte, pratite, informirajte se, bit će kasno kada svi budemo u rukama nekoliko korporacija, GMO, NAFTA, LIJEKOVI....Amerika nije ono što je bila, njeni građani su ugroženi, vlada SAD-a nije vlada američkog naroda.

OB
-obrisani-
15:49 02.02.2012.

rambinjo Sto se tice poezije ti si Rambo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije