Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Filipinska biskupska konferencija poziva na zabranu reklamiranja kondoma

Filipinska biskupska konferencija traži apsolutnu zabranu bilo kakvog reklamiranja prezervativa i traži ostavku ministrice zdravstva zbog akcije promoviranja kondoma za borbu protiv side.
03. ožujka 2010. u 15:12 3 komentara 8 prikaza
kondomi
Foto: AFP

– Reklamiranje kondoma treba biti zabranjeno na televiziji, na radiju, u filmovima, novinama, časopisima i na javnim mjestima, jer oni slabe osjetljivu savjest mladeži i narušavaju njihovu moralnu čvrstinu kao budućih roditelja – izjavio je predsjednik Filipinske biskupske konferencije Nereo Odchimar na internetskoj stranici te organizacije i dodao da je posao s kondomima "multimilijunska industrija koja snažno cilja na tržište adolescenata, nauštrb morala i obiteljskog života".

Predsjednik Biskupske konferencije kritizirao je akciju filipinske vlade, koja promovira korištenje kondoma u svrhu borbe protiv porasta broja slučajeva zaraze HIV-om, i rekao da na kondome treba staviti natpise s upozorenjem: "Kondomi nisu sigurna zaštita od side i drugih spolno prenosivih bolesti."

Biskupi zbog te akcije traže ostavku ministrice zdravstva Esperanze Cabral i kažu da je nepravedno trošiti novac katoličkih poreznih obveznika u svrhe koje se protive njihovim moralnim načelima. Kažu da bi novac i trud uložen u promoviranje kondoma bilo bolje iskoristiti za borbu protiv bolesti kao što su dijareja, bronhitis, upala pluća, tuberkuloza, rak, visoki tlak i gripa, od kojih svake godine obolijevaju milijuni Filipinaca.

znakovita fotografija
Nataša Janjić oglasila se po prvi put nakon kaznene prijave, javila joj se i Veljača
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • -obrisani-:

    Nadam se da će filipinskoj mladeži ta moralna čvrstina biti velika utjeha u ono malo života koje im preostane ako se zaraze HIV-om ili nekom drugom spolno prenosivom bolesti a sigurno će im i biskupska konferencija platiti i troškove lječenja ... prikaži još! kao nagradu za njihovu moralnu čvrstinu.

  • imotska:

    Nisu kondomi problem već su problem ti koji su protiv naše Katoličke crkve, poput naših susjeda!

  • Rumba:

    Najbolje da cijenjeni biskupi rade na kampanji hoblanja mladeži bez ičega ... Da netko u današnje vrijeme, kada se zna da je sida iz dana u dan u drastičnom porastu na svim kontinentima,može biti protiv spomenute zaštite graniči stvarno s ... prikaži još! pameću ... Jesu li oni svi odreda uopće svijesni što čine ?