Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLABE MORALNU ČVRSTINU

Filipinska biskupska konferencija poziva na zabranu reklamiranja kondoma

kondomi
AFP
03.03.2010.
u 15:12

Filipinska biskupska konferencija traži apsolutnu zabranu bilo kakvog reklamiranja prezervativa i traži ostavku ministrice zdravstva zbog akcije promoviranja kondoma za borbu protiv side.

– Reklamiranje kondoma treba biti zabranjeno na televiziji, na radiju, u filmovima, novinama, časopisima i na javnim mjestima, jer oni slabe osjetljivu savjest mladeži i narušavaju njihovu moralnu čvrstinu kao budućih roditelja – izjavio je predsjednik Filipinske biskupske konferencije Nereo Odchimar na internetskoj stranici te organizacije i dodao da je posao s kondomima "multimilijunska industrija koja snažno cilja na tržište adolescenata, nauštrb morala i obiteljskog života".

Predsjednik Biskupske konferencije kritizirao je akciju filipinske vlade, koja promovira korištenje kondoma u svrhu borbe protiv porasta broja slučajeva zaraze HIV-om, i rekao da na kondome treba staviti natpise s upozorenjem: "Kondomi nisu sigurna zaštita od side i drugih spolno prenosivih bolesti."

Biskupi zbog te akcije traže ostavku ministrice zdravstva Esperanze Cabral i kažu da je nepravedno trošiti novac katoličkih poreznih obveznika u svrhe koje se protive njihovim moralnim načelima. Kažu da bi novac i trud uložen u promoviranje kondoma bilo bolje iskoristiti za borbu protiv bolesti kao što su dijareja, bronhitis, upala pluća, tuberkuloza, rak, visoki tlak i gripa, od kojih svake godine obolijevaju milijuni Filipinaca.

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:52 03.03.2010.

Nadam se da će filipinskoj mladeži ta moralna čvrstina biti velika utjeha u ono malo života koje im preostane ako se zaraze HIV-om ili nekom drugom spolno prenosivom bolesti a sigurno će im i biskupska konferencija platiti i troškove lječenja kao nagradu za njihovu moralnu čvrstinu.

IM
imotska
16:00 03.03.2010.

Nisu kondomi problem već su problem ti koji su protiv naše Katoličke crkve, poput naših susjeda!

RU
Rumba
10:05 04.03.2010.

Najbolje da cijenjeni biskupi rade na kampanji hoblanja mladeži bez ičega ... Da netko u današnje vrijeme, kada se zna da je sida iz dana u dan u drastičnom porastu na svim kontinentima,može biti protiv spomenute zaštite graniči stvarno s pameću ... Jesu li oni svi odreda uopće svijesni što čine ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije