Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Filipini: Deseci mrtvih u poplavama

filipini
Reuters
26.09.2009.
u 21:20

Vlada je proglasila katastrofu i odobrila korištenje sredstava za izvanredne situacije. U samo šest sati palo je kiše koliko inače padne za šest mjeseci.

Najmanje 50 osoba je poginulo, a dvije tisuće ih je evakuirano zbog poplava uzrokovanih jakim kišama. Jedan je grad potpuno pod vodom , struje nema u dijelovima glavnog grada Manile gdje su stotine ljudi ostale zarobljene na krovovima kuća, javlja BBC.

Vlada je proglasila katastrofu i odobrila korištenje sredstava za izvanredne situacije. U samo šest sati palo je kiše koliko inače padne za šest mjeseci nakon što se na otok Luzon obrušila tropska oluja Ketsana. Ovo je najveća poplava u Manili u posljednjih 20 godina.

Filipinska predsjednica Gloria Arroyo zamolila je građane da ostanu mirni i slijede upute lokalnih vlasti. Također pozvala je sve koji žele i mogu da doniraju sredstva za pomoć stradalima.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dragovoljac91
dragovoljac91
21:31 26.09.2009.

A Bože mili, gdje će zlo udarit\' nego na sirotinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije