Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povučeno upozorenje

Filipine zatresao potres od 7,6 stupnjeva

vjetar
AFP/Pixsell
Autori: Ivan Halar, irk/VLM
31.08.2012.
u 15:19

Epicentar potresa bio je oko 800 kilometara od glavnog grada Manile na dubini od 34,9 kilometara. Upozorenje od tsunamija je povučeno

Filipine je zatresao potres jačine 7,6 stupnjeva, a američki Centar za geološka istraživanja izdao je upozorenje zbog opasnosti od tsunamija, prenosi CNN. Upozorenje za nekoliko tihooceanskih otočja, uključujući Filipine, Indoneziju, Tajvan i Japan, odaslao je i Pacifički centar za upozoravanje na opasnost od tsunamija iako isprva nije bilo poznato postoji li mogućnost za stvaranje tsunamija.

−  Potres ovakve jačine ima potencijal da stvori razarajući tsunami koji može pogoditi obalna područja u blizini epicentra u roku od nekoliko minuta, a ona udaljenija za nekoliko sati − priopćeno je iz Pacifičkog centra. Epicentar potresa bio je oko 800 kilometara od glavnog grada Manile na dubini od 34,9 kilometara.

Upozorenja od opasnosti od tsunamija povučena

Sva upozorenja od opasnosti od tsunamija su povučena, javlja BBC. Potres je oštetio mostove i ceste. Jedna žena je poginula, a malo dijete je ozlijeđeno u urušavanju kuće u gradu Cagayan de Oro na Mindanau. Potres je prouzročio tsunami, međutim valovi su bili mali. Neke dijelove na jugu i istoku Filipina udarili su valovi od 16 centimetara.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

IR
irani
17:33 31.08.2012.

"Tsunami Warning" je skinuto, ali steta je velika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije