Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doktori šokirani

Čileanka (90) nosila fetus u maternici najmanje 50 godina

starica
Foto: Shutterstock
21.06.2015.
u 19:18

Ovaj medicinski fenomen zove se litopedion, a događa se kada fetus u materinici premine te se kalcificira

Doktori u Čileu iznenadili su se kada su otkrili da je jedna 90-godišnja žena 50 godina u sebi nosila okamenjeni fetus. Starica je završila na hitnoj pomoći nakon pada, javljaju čileanski mediji.

Rengen je pokazao prisutnost fetusa koji je težak oko dva kilograma, prenosi BBC. Taj medicinski fenomen naziva se 'litopedion', a događa se kada fetus tijekom trudnoće premine te potom postane kalcificiran unutar maternice. I prijašnji zabilježeni slučajevi potom ovog pokazuju da žene nisu svjesne prisutnosti fetusa nekoliko desetljeća.

Ipak, doktor Marco Vargas Lazo iz bolnice koja je primila gospođu kazao je kako se radi o iznimno rijetkom fenomenu. Dodao je da je u ovom slučaju fetus bio razvijen i velik te je zauzimao veliki dio njene trbušne šupljine. Starica je na kraju puštena kući, a doktori ne planiraju fetus uklanjati zbog njenih godina i rizika koji bi operacija donijela.

>>Medicinski fenomen: Zatrudnila u 60. godini

>>Kineski dječak (2) "trudan": U trbuhu mu rastao brat blizanac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije