Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVLJEN AIR+art

Festival zmajeva na Susak dovodi umjetnike iz svijeta

Međunarodni festival zmajeva AIR+art
AIR+art
25.05.2011.
u 13:22

Zaštitno lice festivala je Nina Violić, a na Susak stiže i Makoto Ohye, stručnjak japanske tradicijske umjetnosti oslikavanja zmajeva

Organizatori AIR+art Susak festivala, prvog međunarodnog festivala zmajeva u Hrvatskoj i regiji, pozivaju sve zainteresirane na kvarnerski otok Susak od 22. do 26. lipnja, gdje će neki od svjetskih zmajara svojim umijećem podsjetiti na to koliko je važno njegovati odnos s prirodom i živjeti u ravnoteži s okolinom.

Organizator festivala je EkoSusak koji tradicionalno, u srpnju, okuplja stručnjake i umjetnike u sklopu međunarodnog festivala ekokluture, a sve kako bi se očuvali prirodni resursi otoka Suska.

Zaštitno lice AIR+art Susak festivala je glumica Nina Violić, a EkoSusak na ovaj jedinstveni otok ove godine dovodi goste iz Japana, Francuske, Austrije koji izrađuju i puštaju zmajeve. Svoje će leteće umjetnine tako predstaviti Makoto Ohye, stručnjak japanske tradicijske umjetnosti oslikavanja zmajeva, Ramlal Tien, član Red Bull Kiteforce Stunt Kite tima, Ana Rubin, Collaction (Steffi Rauchwarter&Georg Kollman), Johann Hedbavny i naš Darko Poldrugač.

Tijekom petodnevnog AIR+art Susak festivala održat će se radionice izrade zmajeva, eko radionice, radionica crtanja na papiru i fotografiranja, radionica-projekt dekoriranja zmajeva te izložbe, seminari, prezentacije, demonstracije, filmske projekcije, koncert.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije