Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Festival tata u Hrvatskoj

Festival tata u Hrvatskoj
Foto: Promo
1/2
06.04.2018.
u 15:40

Preuzmite brošuru o angažiranom roditeljstvu s konkretnim savjetima za tate

Kao dio Festivala tata, Roditelji u akciji – Roda, uz potporu udruge Status M i veleposlanstva Švedske izradili su brošuru o angažiranom roditeljstvu s konkretnim savjetima za tate koju možete preuzeti na OVOM LINKU.

Iako je u Hrvatskoj i dalje mail broj očeva koriste rodiljni i roditeljski dopust, ipak mnogi očevi danas žele biti angažirani i ravnopravno prisutni u obitelji. Očinska se uloga tek nedavno počela mijenjati i zato su današnji tate pioniri u osmišljavanju ravnopravne, angažirane očinske uloge.

Zašto su prisutni tate važni? Koje dobrobiti svojom angažiranošću donose djeci, obitelji, ali i partnerici i sebi? Kako se povezati s djetetom u ranoj dobi dok je zbog dojenja često primarno vezano za majku? Kako se igrati s bebama? Kako biti angažiran tata od plusa na testu trudnoće pa sve do prvih djetetovih koraka?

Brošura nudi odgovore na ova pitanja, a nadamo se da će i ohrabriti očeve da iskoristite dio roditeljskog dopusta.

Foto: Promo

Do ponedjeljka 09.04. u tijeku je i natječaj #SUPERTATA u kojem su pozvani svi tate da podijele fotografiju sebe sa svojim djetetom u svakodnevnoj situaciji. Među njima bit će odbarano 25 fotografija koje će zajedno s fotografijama švedskih tata biti postavljene kao izložba od 20. do 22. travnja u Galeriji Forum (Teslina 7).

Festival se nastavlja raspravom o aktivnoj ulozi očeva i očinskom dopustu koja će se održati u utorak 17. travnja 2018. u Hrvatskom Saboru, u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora.

Radionica Supertata za zainteresirane očeve, u organizaciji udruge Status M, održat će se 21. travnja 2018. u 11 sati u Galeriji Forum, a prijave se primaju na radionica@festivaltata.hr do 20. travnja.

Zainteresirane kompanije koje žele tatama u svojim kompanijama ponuditi besplatnu edukaciju mogu se javiti na radionica@festivaltata.hr ili na info@status-m.hr.

Festival tata prepoznali su i podržavaju Večernji list i Yammat.fm

Više informacija na web stranici: www.festivaltata.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije