Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NIZOZEMSKOJ

Festival postao novo žarište: Zaraženo gotovo 1000 osoba, svi su imali COVID potvrde

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
14.07.2021.
u 11:35

Prema podacima lokalne zdravstvene službe, prvog dana festivala, 3. srpnja, zaraženo je 448 posjetitelja, dok je idući dan registrirano još 516 novih slučajeva

Gotovo tisuću posjetitelja zarazilo se koronavirusom na dvodnevnom glazbenom festivalu Verknipt u nizozemskom gradu Utrechtu. Festival je dnevno imao oko 10 tisuća posjetitelja. 

Prema podacima lokalne zdravstvene službe, prvog dana festivala, 3. srpnja, zaraženo je 448 posjetitelja, dok je idući dan registrirano još 516 novih slučajeva, navodi Spiegel

- Nadamo se da smo sada na vrhuncu, kazala je glasnogovornica zdravstvene vlasti Lydia van der Meer koja očekuje da bi se broj slučajeva ipak mogao povećati narednih dana. 

Organizatori festivala pridržavali su se, prema informacijama lokalne zdravstvene službe, svih epidemioloških uputa i mjera. Tako su, primjerice, svi posjetitelji morali pokazati potvrdu da su negativno testirani, cijepljeni ili da su se oporavili od prethodne infekcije koronavirusom. 

VIDEO Gužve na Zagrebačkom velesajmu zbog cijepljenja

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
14:19 14.07.2021.

Ima neka pravda. Oni koji se nisu cijepili a možda i nagovarali druge da se ne cijepe, zarazili su se. Sad idu kladionice i idu oklade koliko je njih dobilo delta virus uvezen iz Engleske, ne iz Indije jer je već dugo u Engleskoj, koliko ih će imati trajne i doživotne posljedice, recimo samo 40% kapaciteta pluća do kraja života. Ma može se i sa 40%, ali bez sporta, planinarenja, tenisa, i tako. Kokošji mozak koji se ne cijepi a ide u ludnicu od desetak tisuća ljudi. I još kupuje od prevaranata lažne potvrde. Ma bilo im je super! Sretni roditelji!

TL
TLC
11:58 14.07.2021.

Zaboravili su spomenuti da su se negativni testovi prodavali po €50, znaci da se vecina uopce nije testirala...

MA
maximinimax
13:02 14.07.2021.

E niti su bili cijepljeni niti testirani, pametnjakoviči sa kupljenim potvrdama, e pa neka im je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije