Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži lojalnost

Ferdelji javno kritizirao Vladu pa ga Milanović smijenio

\'Vladimir Ferdelji, Elektrokontakt\'
Patrik Macek/Pixsell
Autori: mš/VLM, luc, tri/VLM
26.01.2012.
u 14:31

Milanović se ispričao hrvatskim građanima što će morati šest mjeseci isplaćivati plaću nekome tko taj posao nije ni počeo raditi

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade razriješen je dužnosti Vladimir Ferdelji, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatka Komadine, zbog intervjua Globusu u kojem je Vladu Zorana Milanovića prozvao zbog pomanjkanja hrabrosti da se ide u oštre rezove javne potrošnje.

– Odluku smo donijeli ministar Komadina i ja. Ne tražim pokornost, koju prezirem, već lojalnost. Ovakva izjava nekoga iz trećeg ešalona dužnosnika nije mogla drukčije završiti – kazao je Milanović.

Dodao je kako se ispričava hrvatskim građanima što će morati šest mjeseci isplaćivati plaću nekome tko taj posao nije ni počeo raditi.

– Sorry! – zaključio je Milanović.

– Nisam baš to očekivao, ali moje izjave nisu bile ništa strašno, naslovi su bili malo bombastični –  kazao je za Business.hr Ferdelji.

U Sabor je upućen prijedlog za postavljanjem Petra-Pierra Mateka na čelo Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga(HANFA) umjesto dosadašnjeg Ante Samodola dok je ministar gospodarstva Radimir Čačić imenovan članom Skupštine društva Jadranski naftovod d.d., društva Plinacro d.o.o., te članom Skupštine društva Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod d.d. i društva Hrvatska elektroprivreda.

Ivan Čačić ponovno je imenovan ravnateljem Državnog hidrometeorološkog zavoda, a Željko Topić Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje razriješen je dosadašnji ravnatelj Damir Trut, te je novim ravnateljem imenovan Jadran Perinić.

Komentara 398

DA
darko9
15:03 26.01.2012.

to je vlada po volji hrvata pljuc

OB
-obrisani-
18:22 26.01.2012.

Milanović zna što radi

OB
-obrisani-
21:15 26.01.2012.

svantevid-da ako neko samo mrdne i ne pise onako kako hoce komunisti +admin+ ga odmah baci van, mora da je to ta njihova SDP demokracija?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije