Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ferdelji javno kritizirao Vladu pa ga Milanović smijenio

Milanović se ispričao hrvatskim građanima što će morati šest mjeseci isplaćivati plaću nekome tko taj posao nije ni počeo raditi
26. siječnja 2012. u 14:31 398 komentara 52 prikaza
\'Vladimir Ferdelji, Elektrokontakt\'
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade razriješen je dužnosti Vladimir Ferdelji, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatka Komadine, zbog intervjua Globusu u kojem je Vladu Zorana Milanovića prozvao zbog pomanjkanja hrabrosti da se ide u oštre rezove javne potrošnje.

– Odluku smo donijeli ministar Komadina i ja. Ne tražim pokornost, koju prezirem, već lojalnost. Ovakva izjava nekoga iz trećeg ešalona dužnosnika nije mogla drukčije završiti – kazao je Milanović.

Dodao je kako se ispričava hrvatskim građanima što će morati šest mjeseci isplaćivati plaću nekome tko taj posao nije ni počeo raditi.

– Sorry! – zaključio je Milanović.

– Nisam baš to očekivao, ali moje izjave nisu bile ništa strašno, naslovi su bili malo bombastični –  kazao je za Business.hr Ferdelji.

U Sabor je upućen prijedlog za postavljanjem Petra-Pierra Mateka na čelo Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga(HANFA) umjesto dosadašnjeg Ante Samodola dok je ministar gospodarstva Radimir Čačić imenovan članom Skupštine društva Jadranski naftovod d.d., društva Plinacro d.o.o., te članom Skupštine društva Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod d.d. i društva Hrvatska elektroprivreda.

Ivan Čačić ponovno je imenovan ravnateljem Državnog hidrometeorološkog zavoda, a Željko Topić Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje razriješen je dosadašnji ravnatelj Damir Trut, te je novim ravnateljem imenovan Jadran Perinić.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • darko9 :

    to je vlada po volji hrvata pljuc

  • -obrisani-:

    Milanović zna što radi

  • -obrisani-:

    svantevid-da ako neko samo mrdne i ne pise onako kako hoce komunisti +admin+ ga odmah baci van, mora da je to ta njihova SDP demokracija?????????