Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5. nastavak feljtona
Povratak na članak

Tajanstvene 'vječne kuće' nastale u srednjem vijeku

Stećci su podizani od 13. do 15. stoljeća na području Dalmatinske zagore, istočne i zapadne Hercegovine, jugozapadne i istočne Bosne, u dijelu Crne Gore i Podrinja

Komentari 7

BA
bakulušić
21:52 28.08.2015.

Gospodine Radoš, ne spominjite "vlašku tezu" jer će Srbi tvrditi da je Srbija tamo gdje su stećci pa ćemo opet imati problema. Kao i sa manastirom Krka.

VL
VL
????
13:15 29.08.2015.

Kaže u tekstu "Čest je na stećcima portret pokojnika s podignutom desnicom i raširenim dlanom.". Znao sam da te fašističke guje gmižu još od srednjeg vijeka.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
13:24 29.08.2015.

U istom se „zakonu" razlikuju Vlasi od ostalih stanovnika koji su „Hrvatini" i „Srbli"....znači pred tolko puuuno stoljeća se spominje ime hrvatsko? Nekima bu srce stalo >;-))

VL
GU
General_U
08:52 29.08.2015.

da stećci nisu bogumilski dokaz je da ih nema u bugarskoj i makedoniji, ima li stećaka u istočnoj srbiji i rumunjskoj odakle su porijeklom vlasi po ovome članku nema, nalaze se u dalmaciji i hercegovini i crnoj gori ako autor ovog članka zaključuje da nisu bogumilski jer ih nema tamo odakle su oni onda nisu ni vlaški jer nema ih ni u rumunjskoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.