Naslovnica Vijesti Hrvatska

Fekalije u moru kod Dubrovnika ipak su dio kratkotrajnog onečišćenja

Iz Općine Župa dubrovačka javljaju kako nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu sustava za odvođenje otpadnih voda.
28. lipnja 2019. u 15:23 9 komentara 525 prikaza
Jugo u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Jučer su iz Dubrovačko- neretvanske županije izvijestili kako su na plaži Srebreno u Župi pronađeni su tragovi fekalija u moru te su pronađeni tragovi bakterije E.coli. 

Onečišćeno more/Ilustracija KUPANJE NIJE PREPORUČENO Onečišćeno more kod Dubrovnika: Pronađeni tragovi fekalija

Iz Općine Župa dubrovačka su danas obavijestili javnost kako su ponovno testirali more na tom dijelu kako bi utvrdili kakvoću te su rezultati pokazali kako je uzorak unutar graničnih vrijednosti, prenosi Dubrovački list. Osim toga, javljaju kako nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu sustava za odvođenje otpadnih voda.

-S obzirom da su rezultati uzoraka koji su sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje uzeti na lokaciji Srebreno jučer, 27. lipnja 2019. unutar graničnih vrijednosti evidentno je da se zaista radi o kratkotrajnom onečišćenju koje nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda. U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, a sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ispitivanje je provedeno i danas kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima – navode iz Općine Župa dubrovačka.

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

 • Marsijanac:

  Cemu cudjenje, pa tako je po cijelom Jadranu.

 • Avatar gusjenica
  gusjenica:

  Neka je sramota Dubrovnik da pored svih novaca što zarade od turizma nisu u stanju srediti osnovne komunalne potrebe grada.

 • Avatar ćeno
  ćeno:

  Plivamo u govnima već od davnina.Navikli smo,odebelokozili.