Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRANIČNE VRIJEDNOSTI

Fekalije u moru kod Dubrovnika ipak su dio kratkotrajnog onečišćenja

Jugo u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
28.06.2019.
u 15:23

Iz Općine Župa dubrovačka javljaju kako nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu sustava za odvođenje otpadnih voda.

Jučer su iz Dubrovačko- neretvanske županije izvijestili kako su na plaži Srebreno u Župi pronađeni su tragovi fekalija u moru te su pronađeni tragovi bakterije E.coli. 

Iz Općine Župa dubrovačka su danas obavijestili javnost kako su ponovno testirali more na tom dijelu kako bi utvrdili kakvoću te su rezultati pokazali kako je uzorak unutar graničnih vrijednosti, prenosi Dubrovački list. Osim toga, javljaju kako nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu sustava za odvođenje otpadnih voda.

-S obzirom da su rezultati uzoraka koji su sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje uzeti na lokaciji Srebreno jučer, 27. lipnja 2019. unutar graničnih vrijednosti evidentno je da se zaista radi o kratkotrajnom onečišćenju koje nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda. U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, a sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ispitivanje je provedeno i danas kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima – navode iz Općine Župa dubrovačka.

Komentara 9

MA
Marsijanac
17:01 28.06.2019.

Cemu cudjenje, pa tako je po cijelom Jadranu.

Avatar gusjenica
gusjenica
16:54 28.06.2019.

Neka je sramota Dubrovnik da pored svih novaca što zarade od turizma nisu u stanju srediti osnovne komunalne potrebe grada.

Avatar ćeno
ćeno
01:38 29.06.2019.

Plivamo u govnima već od davnina.Navikli smo,odebelokozili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije