Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sin poginulih

Federico: Trebamo se osloboditi onih kojima je sve dopušteno

horvatinčić, federico salpietro (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/18
19.08.2011.
u 11:50

Tomislav Horvatinčić saslušan je na šibenskom sudu oko 15 sati. Kao i dosad branio se šutnjom.

Federico Salpietro, sin poginulih talijanskih državljana, pojavio se oko 14 sati ispred zgrade Županijskog suda u Šibeniku. Rekao nam je kako upravo ide u policijsku postaju kako bi čuo što se zapravo dogodilo u pomorskoj tragediji u kojoj su mu stradali roditelji.

– Nakon što se vratim s policije, moći ću vam reći više detalja. Večeras ću biti u marini Kremik i tada ćemo razgovarati o svemu. Ipak, ono što ću vam sada reći nije samo zbog mene i moje sestre nego i zbog svih vas u Hrvatskoj koju posjećujem redovito posljednjih 27 godina sa svojim roditeljima. Nadam se da ćemo se i mi i vi osloboditi ljudi koji vjeruju da im je sve dopušteno jer to nije u redu – rekao je Federico, koji je bio vidno potresen i tužan.

Na pitanje je li bio na patologiji samo je kratko odgovorio:
– Nisam bio u šibenskoj bolnici i tamo neću otići.

Horvatinčić će se držati priče o kvaru autopilota, kvario se i ranije

Iz razgovora s novim odvjetnikom Tome Horvatinčića već se lagano nazire obrana koju će izložiti za svog klijenta. Naime, Velimir Došen u neformalnom razgovoru u jednom trenutku spomenuo je i prijašnje probleme na autopilotu Horvatinčićeva glisera, a na upit da nam službeno kaže što zna o tome rekao nam je:

– Autopilot glisera već je dvaput bio na popravku. 

To pokazuje da će se Horvatinčić i dalje držati priče o kvaru autopilota i tvrdnji da nije uspio spriječiti tragičnu pomorsku nesreću, iako su mnogi stručnjaci proteklih dana komentirali da postoji više načina kako se brod mogao zaustaviti i unatoč komplikacijama s autopilotom te tako izbjeći tragediju u kojoj su poginuli Talijani.

– Očekujem da moj branjenik iziđe iz pritvora – rekao nam je Došen.

Prema Došenovim informacijama, DORH će tražiti pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali i ponavljanja djela prometne nesreće. Naime, tužitelji su kao jednu od osnova za pritvor naveli i prometnu nesreću iz 1980. kada je Horvatinčić usmrtio pješakinju.

No Horvatinčićev odvjetnik tvrdi da sudac istrage ne prihvaća mogućnost ponavljanja djela kao osnovu za produljenje pritvora.

Došen: Ne mogu mu produljivati pritvor na osnovu prometne iz 1980.!

– Prometna nesreća s poginulom osobom dogodila se još osamdesetih i toga djela više ni nema u kaznenoj evidenciji, a to je uostalom cestovni promet i, po mom mišljenju, ne može se dovesti u vezu s ovim slučajem – rekao nam je Došen, dodajući da svjedoci, odnosno Horvatinčićeva suputnica i Nijemac koji se zatekao u blizini tragične pomorske nesreće, još uvijek  nisu ispitani.

– Razgovarao sam s Horvatinčićem i on je u šoku, ne može vjerovati da se to dogodilo – rekao je Došen dodajući da je Horvatinčić već 25 godina nautičar. Ni on još uvijek ne zna rezultate obdukcije koja je obavljena još jučer.

Ni iz šibenske bolnice ni iz policije nisu nam ništa htjeli reći o rezultatima obdukcije, a istražni sudac Branko Ivić rekao nam je kako do njega još uvijek nije stigao rezultat obdukcije.

Horvatinčić saslušan - brani se šutnjom

Oko 15 sati na šibenskom Županijskom sudu kod istražnog suca Branka Ivića temeljem DORH-ova zahtjeva za istragu saslušan je Tomislav Horvatinčić čiji su nam odvjetnici Branko Baica i Velimir Došen potvrdili da je DORH zatražio 30-dnevni pritvor  zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

– Tomislav Horvatinčić branio se kao i dosad šutnjom, a očitovao se da navodi iz istražnog zahtjeva nisu točni i istiniti. Po nama opasnost od ponavljanja djela ne postoji. Koliko znamo, ispitat će se ženska osoba koja je bila Horvatinčićeva suputnica na gliseru, a njemački nautičar koji je bio blizu nesreće ispitan je izvanraspravno i neće biti ponovno ispitan – rekli su nam Horvatinčićevi odvjetnici i istaknuli da je njihov branjenik u jako tešku stanju.

– Tomislav Horvatinčić u tešku je psihičkom stanju i šoku i on je to rekao i na ovom saslušanju. Rekao je da mu je jako teško zbog te prometne nesreće i da sada nije u stanju ništa iskazivati o toj nesreći – istaknuli su odvjetnici dodajući da će Horvatinčićeva suputnica s glisera biti ispitana najvjerojatnije sljedeći tjedan.

Rekli su nam i da nalaz obdukcije tijela dvoje poginulih njima još uvijek nije poznat.

Komentara 179

Avatar Grunf
Grunf
12:30 19.08.2011.

rekao sam ja da je on iz društveno prihvatljive obitelji i da će biti oslobođen,a i ruku na srce ipak je on jednakiji pred zakonom od nas običnih smtrnika

GO
gOOgLer
12:30 19.08.2011.

ako je Horvatinčić u šoku, zatvor je jedino mjesto koje će mu omogućiti da se smiri i zaštiti od radoznalih novinara...

OB
-obrisani-
13:27 19.08.2011.

Nije mu prvi put da je skrivio smrt ljudi... Da taj jos moze mirno zaspati i sretno se probuditi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije