Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ HORVATINČIĆ

Federico odbio komentirati je li mu Horvatinčić nudio odštetu

federico salpietro, tomislav horvatinčić (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/9
20.08.2011.
u 16:32

Sin stradalih Talijana moli i pomoć medija ne bi li saznao više detalja o tome kako su točno stradali njegovi roditelji u naleti Horvatinčićeva glisera.

Drhatvim glasom i sa suzama u očima Federico Salpietro, sin talijanskih državljana poginulih u teškoj pomorskoj nesreći kod Primoštena oko 15.30 sati ispred šibenskog Županijskog suda zamolio je preko novinara da mu netko pomogne, odnosno da dobije informacije od lučke kapetanije i šibenskog suda na koji su način stradali njegovi roditelji.

- Hvala vam na svemu, i vama i hrvatskim policajcima koji su dobro surađivali s nama. Razgovarali smo i s lučkom kapetanijom, iz koje su nam prvo dali termin za današnji sastanak i rekli da će nam dati vrlo bitne informacije. No, jutros kapetan nije bio tamo i mi sad nemamo ništa. Ni sudac nam ništa nije dao, drhtavim glasom govorio je Federico Salpietro i rekao kako bi bilo u redu da im se pomogne dok su još u Hrvatskoj jer se mora vratiti u Italiju na pogreb svojih roditelja, koji su usmrćeni nakon što je u utorak na njihovu jedrilicu gliserom velikom brzinom naletio Tomislav Horvatinčić.

- Obećali su nam da će reći nešto, ali nemamo ništa. Ja ih čekam ovdje da nas odmah kontaktiraju i da nam kažu što se događalo. Oni imaju informacije koje nam trebaju. Idem jako razočarana i tužan i nadam se da će nas ipak kontaktirati, da će učiniti nešto za nas i da nas ipak uvažavaju, rekao je Federico, te na upit je li mu objašnjeno zbog čega su ga odbili, samo je ironično replicirao da misli da je to zato jer je valjda subota, te dodao da ne misli da je to dovoljan razlog da ga se odbije, odnosno da ne dobije informacije o smrti svojih roditelja u tragičnoj pomorskoj nesreći.

Federico Salpietro nije odogovorio na upit je li točno da su ga kontaktirali Horvatinčićevi odvjetnici i ponudili mu novčanu odštetu prije eventualne tužbe.  

Iz lučke kapetanije demantiraju da su dogovorili ikakav sastanak s Federicom.

U subotu poslijepodne iz PU šibensko kninske konačno su objavili odakle je policiji stigao prvi telefonski poziv kojim su obaviješteni o pomorskoj tragediji kod Primoštena.

- Poziv smo dobili iz PU splitsko dalmatinske, ali ne znamo tko je njih obavijestio, rekla je Marica Kosor, koja nije mogla potvrditi je li splitsku policiju nazvao Horvatinčić ili njemački nautičar, koji je podsjetimo zaustavio jedrilicu koja se nakon nesreće vrtila u krug i koji je tada jedini išao provjeriti ima li još ljudi na jedrilici i treba li im pomoć.

Na pitanje zašto se Horvatinčić nalazio na prednjem sjedištu automobila policije rekla je kako Horvatinčić u tom trenutku nije bio uhićen, nego je bio u svojstvu sudionika u pomorskoj nesreći, a dodala je da su mu nakon nesreće oduzeti svi mobiteli.

Komentara 70

Avatar Afirmativa
Afirmativa
23:00 20.08.2011.

Vidim na Forum.hr- u vec imaju i kladionicu o visini kazne! Jaoj... http://www.forum.hr/showthread.php?t=667518

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
23:37 20.08.2011.

Ma Frederico je cuo da je ovaj bogat i dosao da se nagodi da dobije novce nije njega briga za roditelje, nego je nanjusio da moze dobro unovciti njihovu smrt.

ZZ
zzivko
07:45 21.08.2011.

to je sve ogroman problem i mi smo budale koji to dozvoljavamo ako postoji propis jednak je za sve i primjenjuje se. tko je placen da ga primjenjuje a to ne radi gubi posao odmah. ne mozemo vise ovako zivjeti.. jako volim hrvatku ali ozbiljno razisljam sve prodati i otici jer ne mozes vise s ovima. ove udbe nikako da se maknemo od 45.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije