Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI ZA BIVŠEG PREDSJEDNIKA

FBI s Trumpovog imanja odnio strogo povjerljive dokumente: Sumnjaju na kršenje Zakona o špijunaži

Donald Trump departs Trump Tower two days after FBI agents raided his Mar-a-Lago Palm Beach home, in New York City
Foto: David Dee Delgado/REUTERS
1/4
12.08.2022.
u 22:21

Trump je ranije u petak odbacio izvješće Washington Posta u kojem se tvrdi da je FBI u Mar-a-Lagu tražio klasificirane dokumente vezane za nuklearno naoružanje.

Agenti FBI-ja koji su pretražili imanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Floridi uzeli su 11 kompleta klasificiranih dokumenata, među njima i neke strogo povjerljive, prenosi u petak Wall Street Journal. Ministarstvo pravosuđa sumnja da je Trump prekršio Zakon o špijunaži, ometao pravdu i ilegalno rukovodio vladinim spisima.

Agenti FBI-ja početkom tjedna upali su na republikančevo imanje Mar-a-Lago na Floridi u sklopu istrage o tome je li on ilegalno uklonio dokumente iz Bijele kuće kad je napuštao funkciju predsjednika u siječnju prošle godine. 

FBI je s imanja Mar-a-Lago odnio 20 kutija u kojima su bili dokumenti, fotoalbumi, rukom pisana poruka i izvršno odobrenje za pomilovanje Trumpovog saveznika Rogera Stonea, pokazuje popis zaplijenjenih predmeta. 

Na njemu su i informacije o „predsjedniku Francuske“, piše Wall Street Journal, ali nije jasno radi li se o aktualnom šefu države Emmanuelu Macronu. Popis dokumenata na sedam stranica uključuje i nalog za pretres FBI-ju koji je odobrio sudac Bruce Reinhart. 

Otkriće da je Trump imao dokumente označene kao "strogo povjerljive" moglo bi za njega stvoriti veliku pravnu opasnost.

Trump je ranije u petak odbacio izvješće Washington Posta u kojem se tvrdi da je FBI u Mar-a-Lagu tražio klasificirane dokumente vezane za nuklearno naoružanje. 

Pretres u ponedjeljak pokazuje da su pojačane federalne istrage i istrage saveznih država o Trumpovom djelovanju tijekom predsjedničkog mandata i u privatnom poslovanju.


 
Ključne riječi

Komentara 63

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:29 12.08.2022.

Mafija ga zeli eliminirati iz politickog zivota i iz sljedecih izbora, a po mogucnosti i zatvoriti ga. Dovoljno je samo prisjetiti se sto su mu sve radili tijekom njegovog predsjednickog mandata, kakve optuzbe su montirali i na kraju se pokazalo da je sve to bila laz i podvala. A igraju se s vatrom, SAD su na rubu gradjanskog rata, i to ne od jucer...

Avatar tarana
tarana
10:12 13.08.2022.

Lincoln se u grobu okreće.

LJ
Ljudeman
22:59 12.08.2022.

Izgleda da su mediji dobili popis nađenih dokumenata prije samog pretresa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije