Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opsežna istraga

FBI istražuje moguće američke veze s korupcijom bivšeg ukrajinskog predsjednika

FBI
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
20.08.2016.
u 09:21

anafort, koji je u petak dao ostavku kao voditelj Trumpove kampanje, nije bio u središtu istrage, prenosi CNN navodeći dužnosnike.

FBI i američko ministarstvo pravosuđa istražuju povezanost američkih tvrtki i dužnosnika s navodnom korupcijom u kojoj je upleten bivši ukrajinski predsjednik uključujući rad tvrtki koje vode politički operativci Paul Manafort i Tony Podesta, javlja CNN u petak pozivajući se na više izvora.

U opsežnoj istrazi ispituje se jesu li američke tvrtke i financijski sustav korišteni za omogućavanje korupcije stranke bivšega proruski nastrojenoga ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, prenosi CNN.

U odgovoru na izvješće objavljeno u New York Timesu Manafort, koji je bio šef predsjedničke kampanje republikanskog kandidata Donalda Trumpa, zanijekao je bilo kakvo ilegalno djelovanje rekavši da "nije nikad primio ikakvu uplatu bez računa kao što je lažno 'objavio' New York Times" te da "nije nikada radio za vlade Ukrajine ili Rusije".

New York Times je objavio da je Manafort u gotovini primio više od 12 milijuna američkih dolara tijekom pet godina preko tajnih računa Janukovičeve Stranke regija.

Manafort, koji je u petak dao ostavku kao voditelj Trumpove kampanje, nije bio u središtu istrage, prenosi CNN navodeći dužnosnike.

U istrazi se ispituje rad drugih tvrtki povezanih s bivšom ukrajinskom vladom, uključujući Podesta Group, lobističku i PR tvrtku koju vodi Tony Podesta, čiji brat John Podesta vodi kampanju demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton.

FBI je odbio komentirati izvješće CNN-a.

>>Nove napetosti između Moskve i Kijeva: Putin doputovao na Krim

Komentara 2

DU
Deleted user
11:06 20.08.2016.

Prevedeno da svi razumiju članak! Znači FBI aktivno sudjeluje u potkopavanju Trumpa predsjedničke kampanje. Što su radili prije? Ništa! Onda nije bila bitna ta " korupcija ".

BR
Branko102
13:07 20.08.2016.

USA su tamnica naroda,kao nekad SHS država.Tamo su Srbi imali hegemoniju,a u SAD su to kazarski cionisti.Zar je netko mislio da će se FBI baviti dokazanim kriminalom Hitlery Clinton i njenog muža.Tako je to kad kriminalci istražuju kriminal po napucima šefova Kosher Nostre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije