Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

FBI: Al-Qa'ida se širi i obnavlja ogranke

al
web
20.01.2010.
u 19:35

Mueller je rekao da je SAD razbio veći dio infrastrukture Al-Qa'ide u Afganistanu, no da se teroristička mreža i s njom povezane skupine obnavljaju u Pakistanu, Jemenu i na Afričkom rogu.

Direktor FBI-a Robert Mueller kazao je u Senatu da se Al-Qa'ida širi i obnavlja ogranke. 

Mueller je rekao da je SAD razbio veći dio infrastrukture Al-Qa'ide u Afganistanu, no da se teroristička mreža i s njom povezane skupine obnavljaju u Pakistanu, Jemenu i na Afričkom rogu.

U nizu saslušanja pred Kongresom Obamina administracija nastoji ublažiti zabrinutost javnosti za sigurnost i odgovoriti na izazove republikanaca koji tvrde kako Obamina administracija nije učinila dovoljno da bi zemlja bila sigurna.

Ključne riječi

Komentara 5

SC
shq_controI
21:16 20.01.2010.

hehehe... vijest stoji tu već 2 sata, a pogledalo je 300 ljudi... dosadilo je ovo i bogu i vragu...

OB
-obrisani-
04:10 21.01.2010.

Pogledajte par cinjenica pa sami zakljucite........Zanimljivo je da izvori u Jemenu tvrde da je tomasnja Alqeida ustvari pod kontrolom Izraela. Ima li u tome istine? Zna li uopce ovaj glupan iz Nigerije Umar Farouk Abdul Mutallab za koga je onon radio? Otac mu je bogati bankar a zna se TKO su BANKARI.Manje je poznato da njegov otac kontrolira niogerijsku vojnu industriju(DICON) u kooperaciji sa Mossadom i Izraelom. ABC news je vec odavno objavio kako je Bushova administracija pustila na slobodu dvojicu islamskih zatvorenika iz Guantanamo Bay.To su Muhamad Attik al-Harbi i Said Ali Shari,koji su ,cudo nad cudima, bez ikakve osude otposlani u Saudijsku Arabiju jos u vrijeme Bushove administracije. Zanimljivo je da ih je kratko potom i Saudijska Arabija pustila?!?!?!?!? Obojica su trenirani komandosi i zapovjednici.Moze ih se jasno vidjeti na videu iz sijecnja 2009.Zajedno su sa komandantom Alqeide u Jemenu Abu Basir Naser al-Wahishi-ijem, prijasnjim osobnim sekretarom Osame Bin Ladena. I sada odjednom americki zrakoplovi tuku polozaje Alqeide u Jemenu bombama i cruise raketama. Sada da se malo vratimo onom tupavcu Mutallab-u .Uzeo je KLM zrakoplov iz Lagosa za Amsterdam gdje je presjeo na americki Northwest/Delta za Detroit.Na Schipohol aerodromu je zaobisao regularnu proceduru sigurnosnog pregleda na intervenciju nekog “Indijca” ( pokusajte vi tim nacinom proci kroz kontrolu,ha,ha.Mislim da vam je svakom jasno da to nije moguce bez tajne sluzbe). CIA je tvrdila kako je Mutallab radio sam ali su odmah uhvaceni u lazi posto je par putnika izjavilo da je u Detroitu uhicen jos jedan tamnoputi covjek( koji je izgledao kao Indijac) A sjecate li se jos onog bombasa koji je exploziv imao skriven u dzonu cipela.Bio je to let American Airlines # 63 iz Pariza za Miami .Ima tu jedna cudna stvar; 6 mjeseci ranije taj bombas Reid je pokusao sa Schipohola uzeti let El AL za Tel Aviv.EL Al sigurnosna sluzba je identificirala Reida-a kao potencijalnog terorista ali su ga ipak pustili da leti u Izrael(!?),iako je kupio kartu u jednom pravcu i nije se izjasnio sto ce raditi u Izraelu(!!!!!!!!!). Sest mjeseci poslije toga pokusao je srusiti americki zrakoplov. Reid-ova tetka, Claudette Lewis , koja ga je odgojila u Londonu tvrdi kako su mu u Izraelu isprali mozak i programirali ga ( moj.op. Procedura danas elektromagnetskim putem uzme svaga 45 minuta do 1 sat). Kompanija koja je dozvolila Reid-u da uzme let American Airlines # 63 na Charles de Gaulle aerodromu u Parizu bila je ICTS (International Consultants on Targeted Security) Svi direktori i visokopozicionirani zaposlenici ICTS su svi od reda Izraelci.Njihov ogranak ICTS Holland Products BV su bili ti koji su propustili Mutallaba.Tu ne zaboravite da je ICTC nadgledala i sigurnost na aerodromima sa kojih su poletili zrakoplovi na 9/11...... Ma ne brinite vi previse ,sve su to samo slucajnosti ,ha,ha,ha,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

DS
druga strana
09:34 21.01.2010.

pametnom je sve jasno, ali onima koji se nemogu pomiriti da vjera islm postoji imaće problem do smaka svijeta, i ovome se bliži kraj, previše laži, zavjera, montaža i slično vodi sigurno u iznalaženja nekog rješenja, to će biti prije ili kasnije, samo što će za neke biti . Hoće ljudi da izazovu muslimane na dvoboj i gotovo, i imaće g, tu im savezi trenutni muslimanskih vladara neće pomoći, niti bilo ko trugi, Toliko laži na muslimane, je nešto što će preokrenuti svijet naopako, samo je počelo, samo su mulimani teroristi, drugi mogu ubijati muslimane i nemuslimane oni su smo ubice, ili čak nisu ni to, e pa molim Allaha da ovo jednom već krene, pa kom obojci , a kom opanci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije