Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra kob

Fazanerija Dajnica lovcima će ponuditi oko 800 životinja

fazani
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
20.07.2013.
u 10:53

Potrebe za mladim fazanima su više tisuća komada u godini, iz županijskog proračuna projekt je sufinanciran sa 80.000 kuna

Karlovačka fazanerija Dajnica naziv je projekta u kojem se na praksi pokazuje kako se zajednički može raditi u interesu gospodarstva i turizma, ali i znatno pridonositi razvoju ruralnih sredina. Na prostoru Donjeg Mekušja kraj Karlovca tvrtka KA-lov svečano je otvorila prvu fazaneriju ovog tipa u Karlovačkoj županiji.

 Po EU standardima

 –Ovo je prvi projekt kojeg smo radili, ali i proveli po strogim europskim kriterijima. Stoga sam iznimno zadovoljan što je projekt uspješno okončan – rekao je Viktor Šegrt, direktor Razvojne agencije Karlovačke županije.

 Fazaneriju je na prigodnoj svečanosti otvorio karlovački župan Ivan Vučić.

 –Dosad su se fazani za naše područje nabavljali diljem Hrvatske, a nerijetko i izvana granice. Zato sam zadovoljan što je formirana fazanerija i u Karlovačkoj županiji. Ruralni razvoj u kojem se nalazi i lovni turizam je jedan od županijskih razvojnih prioriteta, stoga smo iz našeg proračuna za potporu izdvojili 80-tak tisuća kuna, dok je vlasnik svojim sredstvima projekt zaokružio na 150.000.

To dokazuje da naša razvojna strategija nije samo lista želja, već ona može postati realan popis ostvarenih projekata – rekao je župan Vučić.

 Da uzgoj fazana, ali i drugih sličnih životinja može biti unosan biznis potvrdio je direktor Ka-lova Denis Tot.

 Traže se i jarebice

 –Potrebe za fazanima i jarebicama na našem području su znatno veće od sadašnjih kapaciteta. Tako ćemo uz 350 životinja, koliko ih imamo sada, iz ove fazanerije tijekom godine isporučiti čak oko 800-tinjak komada fazana. No, potrebe se u našoj županiji mjere u tisućama komada godišnje. Tako vjerujem da ćemo uskoro proširivati sadašnje objekte – zaključio je Denis Tot.

 Na svečanosti u Donjem Mekušju bili su i predstavnici niza županijskih stručnih službi, Hrvatskih šuma i Lovačkog saveza Karlovačke županije koje je predvodio predsjednik Vinko Pavlić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije