Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubavni četverokut

Fatalna Libanonka Jill Kelley uništila karijeru i generalu Allenu

Jill Kelley (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
13.11.2012.
u 20:30

U preljubničko-vojno-obavještajnoj aferi iz dana u dan pojavljuju se novi detalji i upleću se nove osobe iz zapovjednog vrha

Seksualno-preljubničko-špijunski triler, zbog kojega je direktor CIA-e general David Petraeus podnio ostavku, doslovno iz dana u dan dobiva novu dimenziju i nove sudionike. U ponedjeljak je otkriveno da je Petraeus imao čak dvije ljubavnice, a danas da je u skandal, kao aktivni sudionik, upleten i američki general John Allen, zapovjednik postrojbi NATO-a raspoređenih u Afganistanu!

Tisuće dokumenata

Prema svemu sudeći, Allen je održavao vezu s Jill Kelley, drugom ljubavnicom generala Petraeusa, a koliko su se dobro poznavali govori i činjenica da njihova međusobna korespondencija, koju sada istražuje FBI, sadrži tisuće stranica.

– Postoji mogućnost da je general Allen bio vrlo blizak s Jill Kelley, no sve se u ovome trenutku još istražuje – potvrdio je službeni Pentagon. Koliko je ta “moguća blizina” doista bila jaka i očita, najbolje pokazuje podatak da je američki ministar obrane Leon Panneta već zaustavio Allenovo imenovanje zapovjednikom Združenog stožera snaga NATO-a, ali i preporučio Senatu da s mjesta zapovjednika ISAF-a, odnosno NATO operacije u Afganistanu, odmah smijeni Allena i na njegovo mjesto imenuje generala Josepha Dunforda, što je podržao i sam predsjednik Obama. Do generala Allena istražitelji FBI-a došli su istražujući komunikaciju Jill Kelley koja je prije nekoliko dana i otvorila Pandorinu kutiju u vrhu američkih vojnih i obavještajnih službi kada je FBI-u prijavila prijetnje koje joj je, zbog ljubomore, mailom slala prva Petraeusova ljubavnica Paula Broadwell. Allen tvrdi da u njegovu odnosu s Kelley nije bilo ničega spornog, no istražitelji ovoga trenutka kopaju po 30 do 40 tisuća dokumenata koji se tiču skandala.

Šaputanja na jastuku

Ljubavnice članova vrha vojnog i obavještajnog sustava nisu samo moralno upitne i nisu prijetnja samo ucjene već je očito tu bilo i “šaputanja na jastuku” koja se tiču i povjerljivih podataka. – Ne znam koliko znate o svemu, no CIA je u konzulatu u Benghaziju imala svoje prostorije u kojima je bio i poseban zatvor. Napad na konzulat bio je smišljen da se oslobode zatočeni borci – izjavila je prije nekoliko tjedana Petraeusova ljubavnica Paula Broadwell kada je na sveučilištu u Denveru predstavljala svoju knjigu o generalu.

– Ovakvi su podaci tajni i njihovo curenje nije dopustivo – kažu analitičari.

>> Šef CIA-e varao ženu s autoricom biografije, sumnjaju da je ucijenjen

Ključne riječi

Komentara 26

UF
ufrm
20:50 13.11.2012.

Meni je dobra :-) sto vi ostali mislite ?

UF
ufrm
21:00 13.11.2012.

@ šćtrlj To ti iz Hrvatskog iskustva zakljucujes ?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:43 13.11.2012.

Hm Dok se to zvalo ljubavni trokut, sve mi je bilo jasno i čak zanimljivo. Ali četverokut! Tko tu koga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije