Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 10 godina

FARC pušta posljednje zatočenike, odlučili prestati s otmicama

Alain Bernard
Foto: AFP
1/2
02.04.2012.
u 10:25

FARC je godinama otimao ljude za otkupninu, a prošlog tjedna najavio je da će prekinuti tu desetljećima staru praksu

Neki od njih zatvoreni su više od 10 godina, a u srijedu će ponovno pasti u zagrljaj svojim obiteljima i prijateljima. Kolumbijske revolucionarne snage poznatije kao FARC danas će iz svog zatvora u džungli pustiti desetak zatočenika, a do srijede bi svi trebali biti oslobođeni.

FARC je godinama otimao ljude za otkupninu, a prošlog tjedna najavio je da će prekinuti tu desetljećima staru praksu, donosi Reuters, i osloboditi sve taoce. Današnju skupinu zatočenika helikopter će pokupiti na tajnoj lokaciji i prevesti ih u slobodu.

Kolumbijski dužnosnici tvrde da je odluka FARC-a iskorak u pravom smjeru, no puno toga još treba biti učinjeno kako bi se FARC, kao i slične paravojne trupe, demobilizirao.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagabria1
10:52 02.04.2012.

nevjerojatno kako je palo novinarstvo. Novinar cijelo vrijeme spominje neki FARC i otmice da bi na kraju samo spomenuo neku izjavu \'kolumbijskih vlasti\' pri čemu čitatelj sam mora pogađati da li je to nekakva teroristička organizacija iz Kolumbije ili okoline. I onda se mediji čude što ljudi odbijaju plaćati sadržaj na Internetu. Nema šanse!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije