Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za svaki slučaj

Farage izveo Britaniju iz EU pa traži njemačku putovnicu?

Nigel Farage
Foto: Francesco Guidicini/News Syndication/PIXSELL
1/6
18.08.2016.
u 00:15

Lider Brexita viđen je u njemačkom veleposlanstvu. Na dvostruko državljanstvo ima pravo jer mu je supruga Kirsten Mehr Njemica

Britanski političar Nigel Farage, čija se cijela politička agenda sastojala od omalovažavanja i ismijavanja EU te ambicije da Ujedinjeno Kraljevstvo izađe iz Unije, što mu je pošlo za rukom kad je veći dio Britanaca na referendumu podržao njegov plan, viđen je u ponedjeljak u njemačkom veleposlanstvu u Londonu u redu za sređivanje njemačkog državljanstva.

Opazila ga je Leoni Witte, žena koja je stajala iza njega u redu te je informaciju objavila na Facebooku, što je izazvalo buru komentara i špekulacije o tome hoće li Farage sada, kad je britanske građane de facto izveo iz EU, uzeti i njemačko državljanstvo, na koje ima pravo po supruzi Njemici Kirsten Mehr, te se nastaviti koristiti beneficijama EU? Kad su ga novinari nazvali s tim pitanjem, poklopio im je slušalicu uz riječi: “Ne tiče vas se.”

Glasnogovornik UKIP-a, stranke koju je donedavno vodio, kazao je kako nije mogao do Faragea te reagirao protuoptužbom da se priča temelji na jednoj objavi na Facebooku.

Ipak, drugi izvori kažu da je tamo sređivao dokumentaciju i dvostruka državljanstva za svoje dvije kćeri iz braka s Kirsten Mehr.

No najbolji dio, piše Leonie Witte na Facebooku, bio je taj kad je Farage došao na red i – kako to već ide na šalterima – nije imao jedan papir. “Kao što ste mogli opaziti, bio sam dosta zaposlen u posljednje vrijeme”, pravdao se Farage. 

>> Brexit bi mogao biti odgođen do kraja 2019.

Komentara 10

DU
Deleted user
06:10 18.08.2016.

što reći? koju poruku poslati? osigurao je opcije svojoj djeci a ostale mlade britance ko *ebe. (većina ih je bila protiv na referendumu)

Avatar Keep_calm
Keep_calm
13:24 18.08.2016.

Još jedan cinični lažljivi gad od političara! "Oslobodio" Britance od vladavine unije i dominacije Nijemaca... a žena mu Njemica, i on lijepo hoće benefite unije za svoju djecu! Za pobljuvat se!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:51 18.08.2016.

Smeta mu Eu a ne smeta mu Eu putovnica. Isto kao i Srbima. Ne vole Hrvatsku ali ce uzeti putovnicu bez problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije