Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Fakini zimske radosti iskoristili za obijesne igre grudama s kamenjem

snijeg
Marko Lukunić/Pixsell
14.12.2009.
u 23:38

Ove godine snijeg nije iznenadio nadležne službe, ali najgore je prošao javni prijevoz; Osim gužva koje nastanu kad padne snijeg, nije bilo nekih intervencija. Sve je zasad u redu - dežurni vatrogasci i policajci

– Ne pitaj ništa. Ne može biti gori dan. I onda me Bog kazni ovim prokletim snijegom – vrištala je na mobitel djevojka koja nema više od 28 godina. Kaput na koji su joj se ulovile pahulje tri je puta otresla...

– Čuj nju sterilnu – promrmljao je sijedi gospon dok je u staroj ZET-ovoj četvorki sjedio iza nje. Podnica tramvaja mokra i skliska od snijega koji su na čizmama unijeli putnici bila je svjedok “prokletoga dana” gospođice s početa redaka. Pao joj je i smočio se šal.

Nikad vam dobro!
– Još i to – opet se u žamoru tramvaja čuo njezin kreštavi glas.

Žalosno! Zagrepčani, nikad vam nije dobro. Ne veselite se ničemu, krivo vam je sve, mrzovoljni ste i dosadni. Dok razmišljam kako nikako da iz rječnika izbacimo glupe riječi poput recesije, besparice i duga i barem malo uživamo, jednim uhom opet čujem: bljuzga. Kvragu i sve. I dok sam se, vireći kroz zamagljen prozor sumorne ZET-ove četvorke, jedina veselila snijegu, moja je četvorka bila “bombardirana”. Sasuo je netko u vozačevo staklo šest snježnih gruda.

– Evo, i mene gađaju – javlja vozačica četvorke u svoju radiovezu. – Srećom, u ovim grudama nije bilo kamenja kao što se dogodilo našem kolegi koji je vozio u jutarnjoj smjeni. Razbili su mu šajbu tim kamenim grudama i ozlijedili ga – završava vozačica. Zaboravljam snježnu radost i pokrivam se ušima.

Ipak ovaj snijeg... možda... Ne, nema opravdanja za srednjoškolce koji kamenje guraju u grude. Kao da snijega ima svakog dana. Zar su vas, generacijo Y, gađali kamenjem u glavu, zar ste vi, čudaci, iz kamenja pravili snjegoviće, jeste li se sanjkali po kamenju...? Jeste li tatu pogodili kamenom grudom u glavu? Niste. Zašto nam kvarite veselje?

Livade su dječji posao
A prvi snijeg čak nije izbacio iz tračnica nijednu našu službu. Na cestama su od rana jutra ekipe zimske službe natovarene tonama soli. Kao uvijek, prvi su na redu mostovi, nadvožnjaci i brdske linije. Livade nitko ne smije dirati. To je dječji posao. Ili posao onih koji se nisu zaboravili veseliti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar punkufer
punkufer
12:19 15.12.2009.

To nisu fakini nego huligani i štetočine koje traba uhvatiti i natjerati njih ili njihove roditelje da plate štetu. Što se tiče razmaženog cendranja - toga ima i previše ali tome doprinose i mediji stalnim pisanjem o negativnostima, kukanjem oo koječemu i općenito negativnom gledanjem na svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije