Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne nasjedajte

Facebookom kruže lažne nagradne igre: Nemojte davati osobne podatke!

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
04.09.2018.
u 10:38

Agencija za zaštitu osobnih podataka upozorava građane da ne otkrivaju svoje osobne podatke na društvenim mrežama

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) poslala je upozorenje svim građanima da ne nasjedaju na prevare koje se pojavljuju na društvenoj mreži Facebook, pišu 24 sata.

Riječ je o lažnim nagradnim igrama koje često zahtijevaju da građani fotografiraju svoju osobnu iskaznicu ili daju druge osobne podatke.

Priopćenje pročitajte u cijelosti:

"Tijekom kolovoza Agencija za zaštitu osobnih podataka zaprimila je veliki broj upita/predstavki građana koji su koristeći društvenu mrežu Facebook dali svoje osobne podatke kao i fotografije osobnih identifikacijskih dokumenata (osobnih iskaznica) u svrhu provođenja lažnih nagradnih igra putem lažnih Facebook stranica Arena Centra Zagreb, WESTGATE Shopping Cityja, City Centra one, KONZUMA, HUAWEI-a, INA Gas stationa i Lukoila.

Slijedom navedenog Agencija za zaštitu osobnih podataka kao neovisno nadzorno tijelo u području zaštite osobnih podataka preventivno savjetuje građane, u cilju promicanja javne svijesti o postojećim rizicima od moguće zlouporabe osobnih podataka kao i poduzimanja adekvatnih zaštitnih mjera te ističe kako je potreban pojačani oprez u davanju osobnih podataka drugima, osobito putem interneta.

Mole se građani da s osobitom pažnjom i odgovorno postupaju sa svojim osobnim podacima te da ih ne prosljeđuju nepoznatim osobama kao ni osobama čiji identitet nije moguće prethodno utvrditi. U konkretnim situacijama upućujemo da se prethodno provjere iskazane informacije o nagradnim igrama na internetu/društvenim mrežama prije bilo kakve dostave ili otkrivanja svojih osobnih podataka te da se provjeri vjerodostojnost predmetnih internetskih ili stranica društvenih mreža kao i vjerodostojnost samih nagradnih igara."

>> Pogledajte i kako je jedna baka potjerala kriminalce u Južnoj Africi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije