Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada HHO-a

F. Hartmann: Samo sam radila svoj posao, a uhićenja se ne bojim

nagrade HHO-a za 2011. (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
Autor
Sonja Hoffman
10.12.2011.
u 16:23

Nagrade HHO-a ove godine u F. Hartmann dobili su i Luka Bebić, Dušan Miljuš i Augustin Bašić

Novinarka i bivša glasnogovornica Haškog suda Florence Hartmann u Novinarskom domu u Zagrebu primila je nagradu HHO-a za životno djelo koje značajno doprinosi zaštiti ljudskih prava.

– Samo sam radila svoj posao – poručila F.Hartmann okupljenima. Na pitanje boji li se uhićenja odgovorila je da se trenutno ne boji, no da ono stalno “visi nad njom”, te da se ono, iako to ne bi voljela, može dogoditi uvijek. Obratila se i predstavnicima za slobodu medija OESS-a, no još od njih nema odgovora.

– Poštujem pravila u svom poslu, pa sa nadam da ću i uhite li me prema pravilima i izaći – pojasnila je i dodala da je na dodjelu nagrada došla unatoč negodovanju svoje obitelji jer ne može dopustiti da je prijetnje zaustave.

Podsjetimo bivšu glasnogovornicu Carle del Ponte Haaški sud želi zatvoriti na sedam dana jer nije platila sedam tisuća eura kazne, na što je osuđena 2009. godine zbog nepoštivanja suda. Florence Hartmann u svojoj knjizi Mir i kazna objavila je dvije povjerljive sudske odluke iz procesa protiv Slobodana Miloševića. Novčana kazna zamijenjena joj je zatvorskom jer je nije platila pa je sud sredinom studenog ove godine za njom izdao uhidbeni nalog.

Uz F. Hartmann, ovogodišnju nagradu HHO – a za promicanje ljudskih prava Miko Tripalo primio je Luka Bebić, nagrada za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava Joško Kulušić pripala je novinaru Dušanu Miljušu, a nagrada za doprinos međureligijskom dijalogu Sulejman Mašović–Luka Vincetić– Jovan Nikolić za emisiju Ekumena uredniku Augustinu Bašiću.

Komentara 18

ZW
zweistein
17:48 10.12.2011.

– Samo sam radila svoj posao – poručila F.Hartmann tako su se branili i svi \"ložači\" u aušvicu sredinom prošlog stoljeća. srpska snajka očito ne zna da odavanje tajni kroz publicistiku nije dopušteno, ali zato dobro zna gdje su najvećieći dupelisci u europi ( da ne pretjeram ). čičak je počeo s \"ordenjem\", a kako se zalaufala \"kuhana nogica\" nakon psihijatrijskog slučaja drage hedla svatko, pa i srpska snajka zaslužuje neki orden s lentom

GS
globalpress=SS
18:36 10.12.2011.

I HHO-u porasla muda. Čim su se antifašisti uhljebili a svoje političke protivnike na duuugo otpremili u zatvore i Haag kao ratne zločince i nacionaliste. Sad kao imaju muda - moš misliti :)

KR
kresimirica
16:59 10.12.2011.

Sad je dobila dovoljno penez, pa ak ju Haag bu i kaznil, još joj bu nekaj ostalo za otplatu kuće u Istri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije