Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer kompletirao kabinet

Plenković zadržao Oreškovićeva čovjeka i angažirao šeficu ureda SDP-ova Mimice

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
17.11.2016.
u 23:30

Premijer je imenovao četvero najbližih savjetnika, od kojih troje dolazi iz sustava državne uprave i troje su pravnici po struci

Premijer Andrej Plenković zaokružio je kadrovsku križaljku u Banskim dvorima. Imenovao je četvero najbližih savjetnika, od kojih troje dolazi iz sustava državne uprave. Tomislav Pokaz, Sonja Žerjav, Dubravka Vlašić-Pleše i Karlo Ressler savjetovat će premijera, ali neće biti državni dužnosnici, nego državni službenici s plaćom između 11.000 i 12.000 kuna. Plenković je tako zadržao Pokaza koji je bio zamjenik šefa kabineta bivšeg premijera Tihomira Oreškovića. Pokaz je prije angažmana u Banskim dvorima radio u Ministarstvu gospodarstva kao načelnik sektora za jačanje konkurentnosti industrije. Sonja Žerjav dolazi iz Ministarstva pravosuđa gdje je bila načelnica Sektora za europske poslove i međunarodnu suradnju, a bila je i predstojnica ureda SDP-ovu Nevenu Mimici dok je bio potpredsjednik Vlade. Dubravka Vlašić-Pleše dolazi iz Ministarstva vanjskih poslova gdje je bila načelnica Sektora za europsko pravo. Karlo Ressler jedan je od najbližih Plenkovićevih suradnika kada je riječ o njegovim asistentima dok je bio eurozastupnik. Mladi Ressler (28) diplomirao je pravo, a trenutačno radi na doktorskoj disertaciji na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Da Plenković posebno uvažava Resslera, bilo je očito kada je baš u njegovu društvu otišao na Pantovčak k predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović po mandat za sastavljanje Vlade.

Plenkovićevi savjetnici neće biti zaduženi za posebna područja, barem u formalnom smislu, ali iz njihova područja dosadašnjeg rada očito je u kojim će segmentima Plenkoviću biti najznačajniji. Od četvero savjetnika troje su pravnici – Ressler, D. Vlašić-Pleše i S. Žerjav, s tim da su savjetnice usmjerene prema vanjskim poslovima i pravosuđu. Pokaz, s obzirom na svoju karijeru u Ministarstvu gospodarstva, više bi mogao biti usmjeren na taj segment. U HDZ-ovim krugovima i prije se čulo da Plenković uvažava Resslera i da ga taj mladi pravnik i savjetuje o pravnim pitanjima. Od Plenkovićevih asistenata angažirana je i Tena Mišetić, koja je nedavno imenovana zamjenicom šefa Plenkovićeva kabineta. Dolaskom Plenkovića za predsjednika HDZ-a s njim su u središnjicu stranke stigli i njegovi asistenti u koje očito ima povjerenje, a kako se i očekivalo neki su sada i angažirani u Banskim dvorima.     

>>Plenković: Nismo u poziciji da ono što mi želimo bude apsolutno

Komentara 22

DU
Deleted user
15:06 17.11.2016.

Boga mi..ne stedi na novim radnim mistima..i zaposljavanju..u administraciji..samo naprid..udarnicki..

DU
Deleted user
15:03 17.11.2016.

Svaka ptica svome jatu leti,nista novo.

Avatar 2222
2222
16:05 17.11.2016.

Sve po starom ja tebi ti meni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije