Naslovnica Vijesti Hrvatska

Evo što Zagrepčani misle o mogućem poskupljenju cigareta i alkohola za čak 50 posto

Postoji mogućnost nevjerojatnog rasta cijena cigareta i alkohola za koje se smatra kako masovno utječu na zdravlje stanovništva i na taj način raditi na prevenciji raznih bolesti.
26. srpnja 2018. u 15:08 73 komentara 5809 prikaza
Anketa
Foto: Vecernji.hr

Vlada Republike Hrvatske radi na prijedlogu Zakona o zdravstvenom osiguranju čija je namjera povećati si proračun kako bi mogli osigurati skupe lijekove i nove medicinske inovacije. Postoji mogućnost nevjerojatnog rasta cijena cigareta i alkohola za koje se smatra kako masovno utječu na zdravlje stanovništva i na taj način raditi na prevenciji raznih bolesti.

Pušenje Istraživanje BAT-a Zagrijavanje duhana do 240° C znatno smanjuje rizik za zdravlje

Primjerice, cigarete koje sada koštaju 20 kuna, mogle bi koštati 30 kuna, a boca alkoholnog pića koje sada košta 75 kuna, mogla bi stajati preko 100 kuna.

- Pušač sam i neću prestat pušit, vjerojatno ću ić na plac, jedan je od komentara.

- Ja mislim da je bolje da se ne pije i ne puši. Tu sei nema baš puno za birati jer i ako jako poskupe, isto će pušiti i piti, komentira jedna starija gospođa.

Što zagrepčani misle o mogućem poskupljenju cigareta i alkohola, pogledajte u videu

Joško Jeličić
DINAMO - ROSENBORG
Joško Jeličić uoči uzvratne utakmice: Spokojan sam, jači smo individualno i momčadski

A1 izdvaja za Vas

 • tramontana:

  A ča je s mesom , mlikon , kruvon, salamon i stotine drugih namirnica punih bojila, pesticida, antibiotika i ko zna kakve kemije. Ako poskupite cigarete jerbo mislite na naše zdravje, onda sve drugo triba poskupit bar 500 posto. Naučiti ... prikaži još! će mo se gladovati i biće zdravja.

 • Avatar Mrki medvjed
  Mrki medvjed:

  Vlada misli kako nam zdravstvo trebaju i mogu spasiti alkoholičari i drugi ovisnici. Prije donošenja konačne odluke, mislim da bi prvo trebali popušiti jednu cigaretu, kako bi im se um što bolje razbistrio i donijeli pravu odluku.

 • Avatar Apsalar
  Apsalar:

  A šta je s debelim svinjama?! Na frižideru naprave red od 20 ljudi dok izaberu švargle 20 deka, pa kobasice 15, pa ajd daj i parizera 20... pa daj gaude, pa nareži mi još malo e-Le-mentalera (svjedok elementaleru)... Pa nakrcaju ... prikaži još! košare s kojekakvim grickalicama za ubit se id šećera i masnoća... i na kasi krmci i krmače naprave zastoj! Al nema veze, važno da su pušači glavni "potrošači zdravstva"