Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Evo što Zagrepčani misle o mogućem poskupljenju cigareta i alkohola za čak 50 posto

Anketa
Vecernji.hr
26.07.2018.
u 15:08

Postoji mogućnost nevjerojatnog rasta cijena cigareta i alkohola za koje se smatra kako masovno utječu na zdravlje stanovništva i na taj način raditi na prevenciji raznih bolesti.

Vlada Republike Hrvatske radi na prijedlogu Zakona o zdravstvenom osiguranju čija je namjera povećati si proračun kako bi mogli osigurati skupe lijekove i nove medicinske inovacije. Postoji mogućnost nevjerojatnog rasta cijena cigareta i alkohola za koje se smatra kako masovno utječu na zdravlje stanovništva i na taj način raditi na prevenciji raznih bolesti.

Primjerice, cigarete koje sada koštaju 20 kuna, mogle bi koštati 30 kuna, a boca alkoholnog pića koje sada košta 75 kuna, mogla bi stajati preko 100 kuna.

- Pušač sam i neću prestat pušit, vjerojatno ću ić na plac, jedan je od komentara.

- Ja mislim da je bolje da se ne pije i ne puši. Tu sei nema baš puno za birati jer i ako jako poskupe, isto će pušiti i piti, komentira jedna starija gospođa.

Što zagrepčani misle o mogućem poskupljenju cigareta i alkohola, pogledajte u videu

Ključne riječi

Komentara 73

TR
tramontana
15:24 26.07.2018.

A ča je s mesom , mlikon , kruvon, salamon i stotine drugih namirnica punih bojila, pesticida, antibiotika i ko zna kakve kemije. Ako poskupite cigarete jerbo mislite na naše zdravje, onda sve drugo triba poskupit bar 500 posto. Naučiti će mo se gladovati i biće zdravja.

Avatar Apsalar
Apsalar
16:25 26.07.2018.

A šta je s debelim svinjama?! Na frižideru naprave red od 20 ljudi dok izaberu švargle 20 deka, pa kobasice 15, pa ajd daj i parizera 20... pa daj gaude, pa nareži mi još malo e-Le-mentalera (svjedok elementaleru)... Pa nakrcaju košare s kojekakvim grickalicama za ubit se id šećera i masnoća... i na kasi krmci i krmače naprave zastoj! Al nema veze, važno da su pušači glavni "potrošači zdravstva"

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
15:25 26.07.2018.

Vlada misli kako nam zdravstvo trebaju i mogu spasiti alkoholičari i drugi ovisnici. Prije donošenja konačne odluke, mislim da bi prvo trebali popušiti jednu cigaretu, kako bi im se um što bolje razbistrio i donijeli pravu odluku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije