Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci preporučuju
Povratak na članak

Borovnica, jagoda, aronija... Evo što se isplati uzgajati!

Poljoprivredni stručnjaci upozoravaju da je prošlo vrijeme tradicionalnih kultura

Komentari 9

MA
maximinimax
13:41 24.08.2015.

Samo što su Poljaci prošle godine aroniju zaorali jer se nije mogla prodati

VL
RT
Rollo.Tomasi
13:07 24.08.2015.

Dakle, ako sam ja to dobro shvatio, seljaci u Slavoniji preferiraju kulture po sistemu" malo posla - mnogo cendranja". Zanimljivo kako se ove s prvog popisa isplate samo ostatku Hrvatske.

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
13:09 24.08.2015.

Znači, kukuruz i pšenicu nitko ne konzumira? Hm, hm..

VL
Avatar think pink
think pink
19:11 24.08.2015.

ajme koja katastrofa od članka!!! savjetujete ljudima da uzgajaju jagode, maline, kupine, aroniju, trešnje - sve redom voće koje može stajati maksimalno JEDAN dan nakon branja. i koje se mora brati u TOČNO određenom trenutku. ne može se maline ilii kupne ostaviti par dana duže, dok ispregovaraš bolju cijenu. i to jako dobro koriste otkupljivači za ucjenjivanje niskom cijenom. pa ako ne pristaneš na mizernu cijenu - možeš idući dan sve skupa baciti...

VL
CH
chemica
14:23 24.08.2015.

Naši veliki stručnjaci su zaboravili glavnu maksimu poljoprivredne proizvodnje: Imati kupca. Možeš ti uzgojiti par tona marihuane, ali ako nisi sposoban pronaći (pre)kupca (dilera), čak i ta "visokodohodovna" kultura za tebe nije isplativa, uz grohotan smijeh iz susjedovog kokošinjca. Što se "normalnih" kultura tiče, kupca je sigurno pronaći još teže, u državi kojom caruju šverceri. Veliki trgovački lanci ne otkupljuju male količine tako da si već u startu popušio, jer ovisiš o milosti prekupca. Ako čak i prodaš jednom "velikom domaćem trgovačkom lancu", čak ti ni to nije garancija opstanka jer dotični Tuđmanov tajkun plaća s "počekom" od godinu pa i više dana. Zato bi bilo najpametnije poslušati zdrav razum i ne proizvoditi i općenito ne pokušavati ama baš ništa u ovakvoj Hrvatskoj, ako želiš sačuvati psihičko zdravlje. Tu dođe birokracija kao poseban "fenomen" koji općenito uništava volju za životom građana ove upropaštene zemlje.

VL
KM
Kmike
20:55 24.08.2015.

Todorić ako hoće kupiti robu u inozemstvu onda mora platiti a naše proizvođače ucjenjuje i plaća kako on hoće i kako se u Hrvatskoj isplati bilo sto uzgajati dali je to domoljub

VL
RA
rajmar
16:05 25.08.2015.

Da,tako su ljudi poletili za sadnjom višanja,pa im sad Agrokor,Agrofruktus i Hlad plaćaju na sto rata,a cjena je presmješna.S tim da Hlad još nije platio 2014 god,a kunu se u poštenje svoje obitelji,a gonjaju se Mercedesi,a voćarima stižu ovrhe,jer su u dugu.U Hrvatskoj se ništa ne isplati baš zbog toga neplaćanja.I zato tko god može neka ide van radit i ne vraćat se ovdje nikad više.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.