Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed preko đačkih leđa

Evo što o štrajku nastavnika misle učenici i roditelji

Borna Šimić
Foto: Vedran Balen
1/3
29.09.2015.
u 11:31

Većina roditelja i učenika podržava zahtjeve, ali ne i metode.

Većina roditelja i učenika podržava zahtjeve, ali ne i metode štrajka jer smatraju da se borba profesora i nadmudrivanje s Vladom za 4 posto veću plaću prelama preko njihovih leđa.

Ako ništa ne uče, sinu je bolje doma

Moj sin ide u četvrti razred, ali jučer ga nisam poslala u školu. Nisu nam znali reći hoće li biti nastave, a mislim da mu je, ako ga nitko ničemu neće naučiti, bolje da sjedi kod kuće nego u školi – kaže Maja Hercog-Čorak, instruktorica vožnje iz Slavonskoga Broda.

U šetnju s unukom na “slobodan dan”

Zagrebačka umirovljenica Višnja Janković iskoristila je jučer unukov “slobodan dan” kako bi ga izvela u šetnju gradom.

– Družimo se i svakako želimo nastavnicima da se izbore za ono što žele jer im to i pripada – kaže V. Janković te dodaje kako bi trebali tražiti i više.

Foto: Mateja Šobak

Žao mi je što će đaci najviše ispaštati

Kćeri mi idu u šesti i četvrti razred, ne idu u školu jer vidimo na TV-u da je štrajk.

Razumijem profesore, ali žao mi je i djece jer će morati sve nadoknaditi. Rado bih da im se ispune sve želje, ali da ne moraju to djeca osjetiti jer će ona najviše ispaštati – ističe Biljana Kukić iz Osijeka.

To su političke igre pred izbore

Nismo slali kćer u školu, ali možda sutra hoćemo. Ne podržavamo štrajk, ali nema druge djece pa nam je bezveze da ona ide. Razlozi štrajka jesu opravdani, ali mislim da nije vrijeme za to i da su to političke igre dva mjeseca pred izbore – kaže Dalibor Ban iz Osijeka.

U Švicarskoj je nezamislivo da se oni koji odgajaju mlade moraju ovako boriti

Samo godine školovanja trebale bi biti preduvjet učiteljima i profesorima za veće plaće – smatra Ingrid Antunović, majka dvoje školaraca iz Zagreba. Kako kaže, veći dio života živjela je u Švicarskoj, gdje je nezamislivo da netko tko ima ključnu ulogu u odgoju djece čitave zemlje mora štrajkom tražiti ono što mu pripada. – Podržavam borbu nastavnika na ovaj način. Djeca ionako, koliko znam, mogu doći u školu, gdje imaju organizirana čuvanja – zaključuje I. Antunović.

Foto: Mateja Šobak

Štrajk u ovoj situaciji nije pravi način borbe za ostvarivanje prava

Za razliku od većine drugih srednjih škola u gradu, u mojoj se gimnaziji nastava normalno održavala i u petak i jučer. Mislim da je odluka profesora da rade ispravna jer štrajk u ovoj situaciji nije pravi način borbe za ostvarivanje prava bez obzira na to što su im zahtjevi opravdani. Ne zavidim učenicima iz drugih škola koji su ova dva dana sjedili kod kuće jer oni će to na kraju ionako morati nadoknaditi, kaže Borna Šimić, učenik 2. razreda Gimnazije Matije Mesića u Slavonskom Brodu.

>>Štrajk profesora i u utorak. Mornar stiže s novom ponudom Vlade

Komentara 3

PI
prava istina
11:41 29.09.2015.

Pogledajte samo po kafićima, razmilili se učenici, piju, deru se i kao da im to sve paše

MI
mihaela15
11:58 29.09.2015.

Čudim ste da ste se uopće usudili naći nekoga tko podržava štrajk. Naljutit će se veliki vođa....

GR
grodar
12:02 29.09.2015.

Jel jos strajkaju? Ma otkaz!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije