Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razriješenje radeljića

Evo što Kovač kaže o predsjedničinoj odluci

Miro Kovač
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
22.12.2018.
u 15:40

U priopćenju je također navedeno da 'o svim relevantnim saznanjima SOA izvješćuje državni vrh' i da je 'osim zaštite ustavnog poretka, jedna od zadaća SOA-e i zaštita sigurnosti državnih tijela

Saborski zastupnik HDZ-a Miro Kovač izjavio je u subotu u Splitu vezano za tvrdnje razriješenog bivšeg savjetnika predsjednice Republike, Mate Radeljića da je SOA upletena u njegovo razrješenje, kako situaciju "treba  dedramatizirati", i da je hrvatska predsjednica donijela odluku o promjeni strukture savjetnika u svom uredu, na što ima pravo prema propisima i zakonima.

Podsjetio je i da je Sigurnosno-obavještajna agencija  (SOA) sinoć reagirala priopćenjem na Radeljićeve tvrdnje, u kojem navodi kako "SOA svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost".

U priopćenju je također navedeno da "o svim relevantnim saznanjima SOA izvješćuje državni vrh" i da je "osim zaštite ustavnog poretka, jedna od zadaća SOA-e i zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita najviših institucija Republike Hrvatske", a te zadaće SOA "provodi kontinuirano i profesionalno".

Vezano za Radeljićeve navode Kovač je rekao kako pretpostavlja da će se o tome oglasiti i Ured predsjednice.

"Treba dedramatizirati i čekati da se Ured predsjednice o tome oglasi. Gospođa predsjednica je donijela odluku o promjeni strukture savjetnika u svom uredu, ima pravo na to prema propisima i zakonima. Naravno ne ide to uvijek bezbolno, a o stvarima koje su nezgodne, ili barem tako izgleda javnosti, pretpostavljam da će se oglasiti Ured predsjednice", kratko je rekao novinarima saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Kovač, koji je danas u Splitu sudjelovao na konferenciji za medije zastupnika HDZ-a iz IX. i X. izborne jedinice.

Na pitanje kakvi su odnosi Vlade RH s predsjednicom Republike podsjetio je da su i predsjednica Grabar-Kitarović u sinoćnjem intervjuu HTV-u, kao i predsjednik Vlade, rekli da su odnosi kvalitetni, dobri i cilj je sljedeće godine pobijediti na predsjedničkim izborima.

Vezano za predsjedničke izbore rekao je da ako se predsjednica Grabar-Kitarović izjasni o svojoj kandidaturi, imat će podršku HDZ-a te u tom slučaju očekuju da pobijedi na izborima na čemu će i raditi. 

Novinari su ga pitali za komentar izjave Davora Bernardića koji je za smjenu Radeljića rekao da je to "dokaz sustavnog korištenja, odnosno zlouporabe SOA-e od strane HDZ- a".

"Gospodin Bernardić puno toga može reći i puno toga govori. Nažalost nije vjerodostojan kao čovjek iz opozicije. Ja bi volio da imamo malo bolju opoziciju", zaključio je Kovač.

>> Pogledajte video kada je Juncker uštipnuo Plenkovića

Komentara 13

Avatar anti_komunist
anti_komunist
15:53 22.12.2018.

Kovac se lagano pokakio po pitanje Marakesa ......i on je vjerodostojan kao lanjski snijeg .....

BR
brojevi
22:11 22.12.2018.

Zar da legitimna smjena jednog nezadovoljnog, uvrijeđenog i očito potrošenog savjetnika zahtjeva takvu medijsku pažnju? Možete od buhe slona raditi ali vam to neće pomoći u rušenju ni Vlade ni Predsjednice jer vaš dolazak na vlast bila bi katastrofa za RH malo veća od one iz Milanovićeve ere.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
22:25 22.12.2018.

Za sto cemo sada optuziti predsjednicu. 1- da je dala otkaz savjetniku u ciji integritet sumnja. Koji je tik nakon otkaza potvrdio opravdanost sumnje u njega. 2- da je po izjavi toga bivseg savjetnika (koji je dokazao da nije od povjerenja) neki SOAevac njemu dao otkaz i zaprijetio mu navodno ubojstvom ako ne drzi jezik za zubima i pocne izdavati tajne. 3- da je ona osobno dala otkaz floskulom koja se vrlo cesto koristi za davanje otkaza netkome u visoj poziciji. 4- da nije smjela (navodno) reci da je SOEvac glup ako je nepovjerljivom savjetniku nagovjestio otkaz kojega je KGK pripremala. Sve totalne gluposti i svakom normalnom bez veze. E sada kako cemo jednu od tih stvari nekako okrenuti protiv predsjednice? Sve mi lici na smisljeno, planirano podmetanje. Da se unisti najjaca domoljubna licnost u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije