Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽILI PROMJENE JOŠ 2019.
Povratak na članak

Tretmani kontrole ljutnje u praksi su zamrli, socijalni radnici traže da im odobre tu ovlast

Tretmani kontrole ljutnje u praksi su zamrli, socijalni radnici traže da im odobre tu ovlast kako bi mogli prevenirati nasilje u obitelji

Komentari 4

CO
Cobra_
23:25 06.04.2021.

Mislim se nešto, da imaju malo moralne odgovornosti, odgovorni bi završili u zatvoru, političari dali otkaz. Ali pogotovo kod nas, pa baš ti što nemaju ni zrno morala i ljudskosti, eto, takvi se baš bave politikom. Pa one žene štoo zarađuju uz cestu, za njih su velike Gospođe.

VL
ZE
zelenooki10
23:42 06.04.2021.

Točka 7. Lijepo zamišljeno mentorstvo, ali - usvajanje nenasilnih obrazaca ponašanja, kontrola ljutnje, uspješnija komunikaciju i rješavanje problema. Kad se riješi bespogovorno i obavezno liječenje alkoholizma, onda možemo govoriti o nekim pomacima. Kako ćete alkoholičaru koji uz to ima i PTSP objasniti neku od ovih stavki. S druge strane, upitajmo se - kad je tko od nas nazvao plavi telefon ili policiju ili 112 i prijavio da netko urla na dijete ili da ga zlostavlja, kad je tko od nas pozvao neku od službi za obiteljsko nasilje??? Većinom se to svodi na - neću se petljati, to je njihov problem, on je agresivan, može i meni nešto učiniti.

VL
ZE
zelenooki10
23:39 06.04.2021.

Zadržao bih se samo na onome što znam i mogu komentirati Točka 5. Obiteljske domove ne treba zatvarati. Potrebna je edukacija djelatnika i to iz područja psihologije, palijativne skrbi i sestrinstva, trajna prisutnost medicinskih sestara (barem jedna prvostupnica), liječnik u u pripravi. Poseban naglasak treba staviti na kontrole svih ustanova koje plaćaju takve domove, a to je Ministarstvo u kojem se nalazi i socijalna skrb i HZZO. Nemoguće je paušalno davati novac za medicinsko osoblje i palijativnu skrb, a ne kontrolirati za što se novac stvarno troši. Točka 6. Što je zajamčena minimalna naknada? To je minimum s kojim je, prema mišljenju "stručnjaka" koji iz svojih fotelja misle da je dovoljno za preživljavanje. Danas je to cca 800 kn. Pa volonteri za prijevoz i gablec u 30 dana dobiju više (30 dana x 20 kn za gablec je već 600 kn, pa još prijevoz). To je ujedno i osnovica koja služi da brojna djeca, supruge ili supruzi ne mogu dobiti zasluženu obiteljsku mirovinu, jer, eto, imaju npr. 1000 kn mirovine i zaboravi na obiteljsku mirovinu s kojom ne bi bili socijalni slučajevi. Jednokratna pomoć za jednočlano domaćinstvo iznosi cca 2400 kn godišnje i to ne možete dobiti jednokratno. S malim prihodima ne možete dobiti niti kredit koji bi možda i mogli otplaćivati, ali kako sa 2400 kn riješiti obaveznu zamjenu npr. plinske instalacije u stanu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.