Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manje kolone

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima

Gužve na prometnicama, Hrvati odlaze na skijanje
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/8
09.04.2017.
u 12:30

Suspendirana je primjena uredbe o pojačanoj kontroli na schengenskoj granici Slovenije i Mađarske prema Hrvatskoj

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj, Kaštel, Rupa, Pasjak, Zaton Doli, Bajakovo, Slavonski Brod i Stara Gradiška, povremeno u oba smjera, a čeka se od 30 minuta do 1 sat, javlja HAK u podne.

Na graničnom prijelazu Jasenovac pojačan je izlazak autobusa, čeka se oko 40 minuta.

U subotu navečer u dogovoru s Europskom komisijom suspendirana je primjena uredbe o pojačanoj kontroli na schengenskoj granici Slovenije i Mađarske prema Hrvatskoj zbog višesatnih zastoja koje je njezina primjena izazvala a aktivirane su ciljane kontrole putnika.

U petak je stupila je na snagu europska uredba kojom je ojačana kontrola provjerom putnika u raznim bazama podataka na granicama. Uvođenje sustavne provjere na unutarnjoj granici Europske unije između Hrvatske, Slovenije i Mađarske dovelo je do višesatnih zastoja i kolona na hrvatskim granicama.

>>Dok mnogi čekaju satima na Bregani i Maclju, na ovom prijelazu prema Sloveniji nema - nikoga!

>> Kaos na granicama: ‘Odsad na put idemo samo avionom’

>> Velike gužve na granicama sa Slovenijom: promet je i dalje gust uz čekanja, negdje i dva sata...

Ključne riječi

Komentara 5

TA
tanjaraf
08:37 09.04.2017.

A sta je radila ekipa genjalaca, koju smo poslali u Bruxelles kao zastupnike? Oni nisu bili sposobni simulirati posljedice uredbe i zaustaviti je na vrijeme? Ne treba se čuditi, kao da su do sada išta korisno napravili.

DU
Deleted user
09:03 09.04.2017.

dovest će vas odnosno već vas je dovela eu u slipu ulicu sa ovon podguzničkon politikon

NO
nogogaz
11:33 09.04.2017.

Jao bože..pa nije uredba suspendirsna, već samo se odgodila primjena... I ta odgoda primjenje iritirsla do amena njemce, frsncuze, švedsku... Tako da se dobro malo strpit i oladit. Slovenci u par posljednih sedmica uhvatili laganom kontrolom 37 državljana eu osumljenih terorizma, koji su slobodno šettali ljepom našom i pokušali uč u šengen... Koliko ima danas boraca isisa u ljepoj nasoj nezna niko. Zbog kotrole malo su se odmorili kod nas i sad putuju dslje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije