Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednja sjednica

Evo kako su ministri ocijenili svoj rad u Vladi

ministri
05.11.2015.
u 11:52

Nimalo samokritike iskazali su ministri zdravlja i obrazovanja, Siniša Varga i Vedran Mornar, dvojac koji je u Vladu ušao usred mandata

Uoči današnje sjednice Vlade, posljednje prije parlamentarnih izbora, ministri su pred novinarima ocjenjivali svoj rad. Nimalo samokritike iskazali su ministri zdravlja i obrazovanja, Siniša Varga i Vedran Mornar, dvojac koji je u Vladu ušao usred mandata. 

Na pitanje novinara bi li išta mijenjao u svom mandatu, ministar Varga je rekao: apsolutno ništa. Gotovo identičan odgovor dao je i ministar Mornar: stojim iza svega što sam napravio u svom mandatu. 

Apsolutno sam zadovoljan

Puno realniju ocjenu svog rada ponudio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Rekao je da je zadovoljan svim učinjenim u mandatu, ali kada pogleda unatrag, naravno da svaki čovjek, pa i on, bi da su se neke stvari mogle napraviti bolje, brže i drukčije. 

– Ali, gledajući okolnosti u kojima smo radili, s čime smo počeli, a gdje smo sada, apsolutno sam zadovoljan – rekao je Miljenić. Podsjetio je samo na neke pozitivne promjene. Rekao je da su neriješeni sudski predmeti pali za 30 posto, da su na početku mandata preuzeli 830 tisuća neriješenih sudskih predmeta, a da ih je sada 550 tisuća, da su prvostupanjski postupci u prosjeku skraćeni za 100 dana, a kao dobre stvari u svom radu izdvojio je još da je prvi put u Hrvatsku uveden institut stečaj potrošača te da su drastično srezali trošak osnivanja tvrtke. 

Vlada je napravila dobar posao

Ministar turizma Darko Lorencin podsjetio je kako nije otpočetka mandata bio ministar i da zbog toga nije mogao pripremati za taj posao, ali da je život nekad takav i da ponekad jednostavno treba uskočiti u posao. Veliki uspjeh, rekao je, ovogodišnji je rast noćenja od više od 7 posto što je, kaže, rekordni porast u turizmu otkad Hrvatska postoji. Rekao je da je ove godine otvoreno 25 novih hotela, da je u turizam uloženo ove godine pola milijarde eura, a da će sljedeće biti uloženo 40 posto više u turizam. 

– Vlada je napravila dobar posao. Konsolidirali smo i državu i proračun, što je temelj za razvoj – kazao je Lorencin. Na kraju je IDS-ov ministar turizma uputio zanimljivu poruku jer njegova stranka na ove izbore izlazi samostalno, a ne u koaliciji predvođenoj SDP-om, rekavši: ova politička opcija itekako zaslužuje još jedan mandat. 

>>Milanović ministrima o 4 godine Vlade: Vi ste radili dobro, a ja sam radio jedva dobro

Komentara 10

KU
kurslus
12:13 05.11.2015.

Apsolutno niti jedan ministar u ovoj vladi nije radio ništa da bi opravdao svoje postojanje ni postojanje svog ministarstva. Nitko nije radio ništa, niti jedna reforma nije provedena, sagrađeno nije ništa, 4 godine se nije radilo ništa, nakon 4 godine rezultat je ništa. Što su nam u ove četiri godine uopće trebala ministarstva, npr. uprave, pravosuđa, Eu fondova, kulture i slično, kad su sve što je napravljeno mogli odraditi obični referenti. Jedini koji je uopće nešto radio bio je Linić.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
12:10 05.11.2015.

Na sreću gotovo je. Neznam kako bi dobili bilo kakvu prolaznu ocjenu kad je sve uništeno i poharano, pa nema niti jednog dijela niti jednog ministarstva da je ostvaren napredak. Sad se nadam provjeri za utrošene kredite te objavu gdje je novac. Osim toga evo do zadnje sjednice ste uhljebljivali svoje drugarice i drugove pa im dajete poslove snova i u ovoj zadnjoj sjednici, nazdravlje. Nadam se da čete odgovarati za svo zlo i trošenje Državnih novca pa sad čekajte pozive suda. Pozdrav dobrim ljudima

LE
Lenovo34
12:17 05.11.2015.

Vlada i to tehnička opet nešto odobrava za što če biti kažnjena od naroda. Lijepo se podružite na vašoj zadnjoj sjednici... nadam se da se više nikad u ovom sastavu nećete sastati. I da zadnja za najnespoboniju vladu u Hrvatskoj.j. Nikad goru Vladu nismo imali. Nikad nesposobnije dužnosnike na vlasti. Loš-lošiji-najlošiji-Milanović ... koje povlastice iz plana 21.biti ce jos iznenadenja, mozda neke poticajne mjere ili neka lova se jos danas dijeli ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije