Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
država ništa ne poduzima

Evo kako poduzetnici zaobilaze plaćanja državi

novac
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.08.2015.
u 11:18

Za nepodnošenje izvještaja kazna je od 10 do 100 tisuća kuna, i država se tu mogla dobro naplatiti.

Poduzetnici su pronašli način kako zaobići pojedina plaćanja, piše HRT. Otvorenu tvrtku mogu zatvoriti za nula kuna i to tako da tri godine zaredom ne podnesu financijski izvještaj. Država je tako izgubila 700 milijuna kuna, koliki je iznos kazni za poduzeća koja FINI nisu podnijela godišnje izvještaje. U vrijeme internetskog poslovanja, država ima sve podatke, ali ništa ne poduzima. 

Za nepodnošenje izvještaja kazna je od 10 do 100 tisuća kuna, i država se tu mogla dobro naplatiti. No, podaci pokazuju da je FINA u 2013. godini prijavila više od 20.000 poduzetnika, među kojima i oko 7.000 tvrtki koje tri godine zaredom nisu podnijele financijski izvještaj pa su besplatno ugašene. 

I tako pošteni za zatvaranje tvrtke izdvajaju od 8 do 20 tisuća kuna, a oni drugi posao gase bez lipe troška. Na pitanje zašto Porezna uprava nije podnijela ni jedan optužni prijedlog HRT-u odgovor nije stigao.

>> Vlada pojednostavljuje likvidaciju: Za zatvaranje tvrtke umjesto 8.000 sada potrebno 2.500 kuna

Komentara 33

TH
than
11:51 10.08.2015.

Pravo je pitanje zasto se zatvaranje tvrtke uopce i placa. Smislili su uhljebi zakone da iscjede iz covjeka koji propada i posljednju lipu.

LE
LeonardS
11:30 10.08.2015.

Kad bi država uredno kontrolirala poslovanje odvjetnika, bi se dobro proračun napunio , ako neznaju kako onda su nesposobni ili to namjerno pod tepih guraju, i kako da onda imamo povjerenje u takvu vlast

TR
trunjo
12:32 10.08.2015.

Gospodo novinari....prije nego napravite hajku na "bivše poduzetnike" surova istina je da ti isti pouzetnici ne zatvaraju zbog toga što su zaradili milione nego zato što su PROPALI.....A svako fin.izvještaj kojiMORAJU podnjeti dodatno izvlaći od njih 500-1000kn a od kuda pitam vas....najbolji komentar je napisao korisnik THAN.....Pravo je pitanje zasto se zatvaranje tvrtke uopce i placa. Smislili su uhljebi zakone da iscjede iz covjeka koji propada i posljednju lipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije