Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prve isplate

Evo kako je Crveni križ podijelio 10,4 milijuna kn pomoći poplavljenima!

Crveni križ
Željko Lukunić/PIXSELL
15.07.2014.
u 10:00

4 tisuća kuna dobilo je u Strošincima je 226 osoba, u Račinovcima 504 osobe, Posavskim Podgajcima 142 osobe, a u Gunji 1730 osoba.

Hrvatski Crveni križ je dosad žrtvama na poplavljenim područjima u Slavoniji isplatio 10,4 milijuna kuna novčane pomoći.

Pomoć je isplaćena za 2602 osobe koje su zadovoljavale kriterije, izvijestili su iz Crvenog križa. 4 tisuća kuna dobilo je u Strošincima je 226 osoba, u Račinovcima 504 osobe, Posavskim Podgajcima 142 osobe, a u Gunji 1730 osoba.

Sav novac će biti podijeljen stanovništvu poplavljenih područja

"Hrvatski Crveni križ danas je pripremio isplatu novčane pomoći za 638 osobe u Gunji i za 251 osobu u Đurićima", izvijestili su iz Crvenog križa i dodali da će isplata drugog dijela novčane pomoći uslijediti nakon što se svim osobama koje će biti na konačnim usuglašenim popisima primatelja pomoći isplati prvi dio i nakon što se razmotre žalbe koje će eventualno pristići.

"Novac kojeg je Hrvatski Crveni križ prikupio od građana i korporativnih donatora, sukladno odluci Glavnog odbora u cijelosti će biti iskorišten za podjelu novčane pomoći stanovnicima poplavljenih područja", zaključuju iz Crvenog križa.

>>Caritas će poplavljenim mjestima pomoći i organiziranjem kampa u Gunji

>>Preko ove stranice možete direktno pomoći žrtvama poplave

Komentara 6

DU
Deleted user
09:31 16.07.2014.

Gunja ima 1600 domacinstva, a blizu 5000 stanovnika. Razumijem da nisu svi bili u Gunji na dan poplaave ali njihova osobna imovina je stradala isto kao i kod onih koji su bili nazocni. Zar tim ljudima nije potrebna skrb i pomoc od 4000 kuna? Hrvoje, Hrvoje ti i tvoje liste i popisi....

MZ
ma zamisli
11:54 15.07.2014.

Prezime i ime ,prijavljena adresa i suma novaca J A V N O. Sva beriva ćelnika HCK (većinom HDZ)obznaniti javnosti.U protivnom ZABRANA uplate keša na raćun HCK.

OB
Objektivno...
10:50 15.07.2014.

Ovo je jako lijepo, ali ovako je trebalo i prije. Hrvatska javnost očekuje od odgovornih osoba u Crvenom križu zašto se tako nije radilo i prije? I koliko je TOČNO novca prikupljeno sve ove godine od kada je zakupljen ne samo 060 9011 (prikupljalo se i na 060 9008 i na druge 060 brojeve!) i kojim osobama sa imenom i prezimenom, sa adresom i sa OIB-om na čemu se inzistiralo u Gunji je taj novac podijeljen??? Toga na web stranicama Hrvatskog Crvenog križa za sada još uvijek - nema!? A ne sjećam se da je ikada i bilo... Ili se išlo sa onom da ako ne ide drugačije..."od ponedjeljka idemo na poštenjaka..."? Teško mi je povjerovati da su Hrvati preko deset godina bili toliko bešćutni pa su tako malo zvali 060 9011, a za Posavinu nas obuzelo zivkanje? Mene to jako zanima i mislim da kao porezni obveznik to imam pravo znati (kao i plaću "glavnog" u HCK), a mislim da bi to moralo zanimati i one kojima je to posao da ih zanima... Za ovu računicu i jednostavnu matematičku radnju množenja x 4000 = toliko i toliko - svaka čast! Nadam se da arhiva HCK u tom dijelu nije poplavljena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije