Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA ZA IDUĆE DANE

Evo kada nam stiže nova promjena vremena: Očekuju se obilna kiša i osjetan pad temperature

Rijeka: Posljedice sinoćnjeg kišnog nevremena
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
06.11.2023.
u 20:40

U Hrvatskoj će tijekom utorka biti upaljen žuti Meteoalam tek za područje srednje i južne Dalmacije, i to zbog grmljavinskog nevremena. Ostatak Hrvatske je u ''zelenom'', dok se tijekom dana očekuje temperatura i do 20°C

U utorak promjenjivo i razmjerno toplo, uz južinu, te kišu opet čestu, ali uglavnom ne i obilnu. Izraženijih pljuskova s grmljavinom bit će većinom na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije u drugom dijelu dana. U srijedu i četvrtak uglavnom bez kiše, uz dosta sunčanih sati, ali svježije, osobito u četvrtak ujutro u kopnenom području, pri tlu uz mogućnost slabog mraza, ponegdje vjerojatno i magle. Od petka opet promjenjivije, ponegdje i uz obilniju kišu, osobito na Jadranu i područjima uz njega, najava je meteorologinje DHMZ-a Tanje Renko za HRT u najnovijoj vremenskoj prognozi za iduće dane. 

Inače, u Hrvatskoj će tijekom utorka biti upaljen žuti Meteoalam tek za područje srednje i južne Dalmacije, i to zbog grmljavinskog nevremena. Ostatak Hrvatske je u ''zelenom'', dok se tijekom dana očekuje temperatura i do 20°C. Renko za Slavoniju, Baranju i Srijem za utorak najavljuje čestu kišu, a posebice u drugom dijelu dana, dok za središnju Hrvatsku najavljuje dan pretežito bez oborina

>> GALERIJA Nevrijeme prošli tjedan haralo obalom, došlo do odrona i srušenih stabala na cestama

Rijeka: Posljedice sinoćnjeg kišnog nevremena
1/23

Što se tiče gorja i sjevernog Jadrana, u utorak se očekuje pretežito oblačno vrijeme s povremenom kišom, ponegdje i u obliku pljuska s grmljavinom, dok je sunce očekuje ponajviše u Istri. Jugozapadnjak i jugo i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će nakratko zapuhati i sjeverni te sjeverozapadni vjetar, a s promjenjivom naoblakom bit će i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, s njima i veće količine kiše u kratko vrijeme, osobito u drugom dijelu dana. I na krajnjem jugu Hrvatske vrlo nestabilno, uz puno oblaka te čestu kišu pa i grmljavinu, a lokalno i poneki izraženiji i obilan pljusak. Uz umjereno do jako jugo more će biti umjereno valovito.

Osim toga, značajniju promjenu vremena Renko najavljuje za petak, kada bi temperature mogle dodatno pasti, a kiša bi mogla biti obilnija. 

POVEZANI ČLANCI:

- U srijedu i četvrtak u većini predjela duž obale suho. Malo kiše past će u srijedu na krajnjem jugu, u četvrtak pak na sjeveru, no znatnija oborina ponovno stiže u petak kada će jačati južina. Idući će dani biti manje topli. I u unutrašnjosti sredinom tjedna predah od oborine te barem djelomice sunčano, a svakako treba računati i na jutarnju maglu, posebno u četvrtak. S petkom stiže nova promjena, s njom u predjelima duž Jadrana i obilnija kiša. Prito će temperatura zraka bit malo niža nego prošlih dana - bliža prosječnoj za početak studenog - prognozirala je.

>> VIDEO Polarna svjetlost snimljena sa Sljemena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije